Talpa reageert op vreemde ‘slip of the tongue’ over Humberto Tan

René van der Gijp zorgt voor flink wat verwarring met zijn uitspraken over Humberto Tan. Volgens de werkgever van de VI-ster, Talpa Network, is er hier sprake van een ‘slip of the tongue’.

René van der Gijp en Humberto Tan © SBS, RTL

De kaarsexit van Vandaag Inside heeft weinig indruk gemaakt op René van der Gijp. Hij had zich naar eigen zeggen al neergelegd bij het einde van het programma. “Ik heb 48 uur gedacht: lullig dat het niet doorgaat, en dan ga je andere dingen doen”, zei de voetbalanalist maandag tijdens zijn terugkeer op televisie.

René over Humberto

Wat zou René dan gaan doen in plaats van VI? “Toen dacht ik bij mezelf: nou, volgend jaar gaan ze bij Talpa weer beginnen met dat programma van Humberto Tan, misschien leuk om me daar tegenaan te bemoeien. Want een goed sportprogramma is best wel…, hè?”

Hij vervolgt: “Je hebt dat kutprogramma van Studio Voetbal en dat kutprogramma van Rondo. Nou, er is best ruimte voor een goed sportprogramma. Als ze dat goed aanpakken, dan gaan ze op maandag en vrijdag 700 of 800 duizend mensen krijgen.”

Verwarring

Die uitspraken van René zorgden voor aardig wat verwarring, want Humberto zit bij RTL en er is geen transfer naar Talpa aangekondigd. Bovendien is het geen geheim dat Humberto en de mannen van VI elkaars aartsvijanden zijn.

Het was ook voor mediajournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf erg verwarrend. “Ik dacht: huh, heb ik een persbericht gemist? Gaat Humberto naar Talpa? Vandaag heb ik dat ook weer even gecheckt bij Talpa en die zeggen: ‘Het is een slip of the tongue geweest en er is helemaal niets van waar’”, zegt hij bij Telegraaf TV.

Slip of the tongue

Er is volgens Talpa dus niets meer aan de hand dan een slip of the tongue. “De woordvoerder zegt: ‘Ik denk dat René bedoelde dat er een fusie aan zit te komen’ – als die nog doorgaat – ‘tussen RTL en Talpa en dat het dan mogelijk zou kunnen dat René bij een programma van Humberto zou kunnen aanschuiven.’”

Jordi besluit: “Ook hier dus eigenlijk niets aan de hand. Het blijven mannen die maar gewoon wat roepen natuurlijk. Daar rolt dan iets uit en het hele land staat op z’n kop.”

Fragment

Jordi bij Telegraaf TV:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan en René van der Gijp: een volledige mismatch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen