SBS 6 kan nog niet bevestigen dat HLF8 definitief van de buis gaat

SBS 6 kan op dit moment nog niet bevestigen dat de talkshow HLF8 definitief van de buis gaat. Het programma blijft een flop, ook nu de omstreden Johnny de Mol van de presentatie is afgehaald.

Johnny de Mol en Hélène Hendriks © SBS 6

HLF8, de dagelijkse talkshow in de vooravond van SBS 6, is al sinds de première in september 2021 een grote flop. Het programma scoorde alleen goed wanneer Johnny de Mol weer wat had op te biechten. Nu hij zijn tv-carrière voorlopig heeft gepauzeerd neemt Hélène Hendriks de honneurs waar. Een vervolg na de zomer lijkt echter uitgesloten.

Definitief einde?

Jordi Versteegden, mediajournalist bij De Telegraaf, heeft SBS 6 gevraagd of het programma inderdaad stopt. “Het duurt nog maar een paar weken. Op 27 mei zal de laatste uitzending voorlopig te zien zijn. Ik zeg voorlopig, want ik heb ook gevraagd van: ‘Joh, is dit dan het definitieve einde van de talkshow?’ Dat kon Talpa/SBS nog niet bevestigen.”

Eigenlijk kan Talpa er volgens hem niet onderuit, vervolgt hij in zijn entertainmentupdate. “Kijkcijfers zijn natuurlijk leading. Ook marktaandeel; dat is een heel technisch verhaal, maar daar zullen we het niet over hebben. Maar kijkend naar de kijkcijfers: dat zijn er nog maar zo’n 200 duizend, 300 duizend max.”

Slechte kijkcijfers

De kijkcijfers zijn gewoon slecht, aldus Jordi. “Het lijkt mij echt te weinig om deze mooie talkshow, want het heeft ook echt wel… Het is lekker om naar te kijken, maar blijkbaar is er om half acht te weinig publiek voor.”

Het programma is wel opgeknapt met Hélène aan het roer, besluit hij. “Ik vind wel, en dat vinden ook heel veel kijkers, dat Hélène – en dat is misschien een beetje lullig voor Johnny, maar het zijn twee verschillende soorten presentatoren – het format echt bij de lurven pakt en het echt ontzettend goed doet.”

Fragment

Jordi en zijn entertainmentupdate:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat HLF8 eind mei wordt bijgezet in de urnentuin van Talpa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen