‘Tim Hofman heeft totaal geen humor, neemt zichzelf te serieus’

Tim Hofman wordt helemaal afgekraakt in de podcast van formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen. Hij vindt de presentator volstrekt humorloos. “Je moet jezelf niet zo serieus nemen.”

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen en Tim Hofman © YouTube, NPO

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière ooit begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, heeft het in de nieuwste aflevering van zijn podcast Content Wars over het feit dat het interviewprogramma College Tour tegenwoordig niet zo’n hit meer is. Volgens de formatontwikkelaar komt dat door het uitnodigen van gasten als Tim.

‘Het is een beetje over’

College Tour was ooit het podium van internationale gasten van formaat als Desmond Tutu, Louis Theroux en Bill Gates. Dat het interviewprogramma van Twan Huys het tegenwoordig met namen als Tim Hofman moet doen, is volgens Kirsten Jan een teken aan de wand. “Het is een beetje over, hè?”, zegt hij.

Kirsten Jan denkt dat College Tour passé is. “Ik merk dat ik er een beetje klaar mee ben en ik niet alleen, want volgens mij wordt het nauwelijks meer bekeken. Je kunt je afvragen of er nog echt gasten zijn waarvoor je gaat kijken. Tim Hofman was er natuurlijk een paar afleveringen geleden en dat had ook maar iets van 400 duizend kijkers.”

Jezuscomplex

Zo’n Tim is dus geen publiekstrekker, sneert Kirsten Jan. “In het verleden ging het soms wel eens richting het miljoen. De laatste aflevering maar 200 duizend kijkers. Ja voor zo’n programma is dat natuurlijk veel te weinig. Ik denk dat de gasten gewoon niet aansprekend genoeg zijn.”

Zelf heeft Kirsten Jan ook geen zin om een uur naar Tim te kijken. “Tim Hofman heeft natuurlijk een beetje het jezuscomplex en ook heel weinig humor. Het is lastig om daar de hele tijd naar te kijken. Af en toe zou je denken: je moet jezelf niet zo ontzettend serieus nemen.”

Uurtje Tim

Nee, hij is geen fan van Tim. “Een jongen die op zich natuurlijk heel goede tv maakt met BOOS en echt wel een nieuw soort van ombudsman is voor jongeren, maar ja… Het is niet dat je denkt: ik ga even gezellig een uur naar Tim Hofman kijken. Daar word ik ook niet heel blij van als ik heel eerlijk ben.”

Tim Hofman was eind april de eerste gast in de huidige serie van College Tour. Daarna schoven ook de Oekraïense zangeres Jamala en Pieter Omtzigt aan. Komende zondag is Ireen Wüst te gast, de week daarop ECB-voorzitter Christine Lagarde.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen