Olcay Gulsen lacht politicus uit in Op1: ‘Dit is typisch VVD-probleem!’

Olcay Gulsen heeft gisterenavond in de talkshow Op1 een politicus van de VVD uitgelachen. Ze vindt dat Kamerlid Daniel Koerhuis de extreme drukte op Schiphol wel héél erg overdrijft.

Daniel Koerhuis en Olcay Gulsen © Op1

Schiphol wordt geteisterd door extreem lange wachtrijen en VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis vindt die situatie niet houdbaar. Hij reisde in het weekend af naar de luchthaven en plaatste daar een ietwat dramatische tweet. “Vreselijke verhalen aangehoord van Nederlanders die urenlang in de rij staan en bang zijn hun vakantie te missen”, schreef hij.

‘Echt heel erg’

Presentator Hugo Logtenberg confronteerde Daniel er gisteren mee in Op1. “Bij het eerste gedeelte van de zin dachten veel mensen dat het over de oorlog ging. ‘Vreselijke verhalen’.”

Daniel bloedserieus: “Dit gaat over de mensen die er in de rij staan. Ik heb een huilend gezin uit Leeuwarden gezien met drie kinderen, die bang waren hun vakantie te missen. Nou, dat vind ik echt erg als ik dat zie.”

Hugo cynisch: “Ja, ja. Nee, dat is vervelend.”

Olcay lacht

Olcay Gulsen barst daarop in lachen uit. Daniel: “Ja, er wordt wat lacherig over gedaan.”

Zij: “Nee, helemaal niet!”

Daniel: “Wat natuurlijk zeker erger is zijn de verhalen uit Oekraïne; dat staat buiten kijf, maar in Nederland moet je dit gewoon goed kunnen regelen.”

Wenkbrauw

Journaliste Kysia Hekster vindt dat het leed wordt opgeblazen. “Ik trok ook wel even een wenkbrauw op hoor, moet ik eerlijk zeggen. Ik heb mensen aan de grens gezien die het land uit willen komen en die daar 50 uur hebben gewacht, sommigen ook met kinderen, en die om waren gedraaid omdat ze ziek waren en naar het ziekenhuis moesten.”

Daar valt het Schiphol-leed bij in het niet, aldus Kysia. “Dan denk ik ook: ja, ‘vreselijk’ dat je in de rij staat”, zegt ze cynisch.

‘Typisch VVD’

Daniel: “Ja, maar dit zijn mensen… Twee jaar lang hebben we natuurlijk corona achter de rug, mensen hebben gespaard voor hun vakantie, die staan met hun kinderen in de rij. Ik heb zelf vier kinderen en je zal er maar staan, hè?”

Olcay: “Nee, het is natuurlijk verschrikkelijk en ik lach een beetje gekscherend, maar ik vind het wel een typisch VVD-probleem. (…) Maar ik vind Lelystad een oplossing. Misschien moeten we naar de oplossing gaan.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de luchthaven in Lelystad open moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen