Twan Huys botst tijdens lunchpauze op tegen Sywert van Lienden

Twan Huys is een paar maanden geleden tegen Sywert van Lienden opgebotst tijdens een wandelingetje in het Hilversumse Corversbos. “Van de boosheid van Buitenhof was niets meer te merken.”

Sywert van Lienden en Twan Huys © NPO

Sywert van Lienden zat vorig jaar juni bij Twan Huys aan tafel in Buitenhof. Het interview was een kijkcijferhit met meer dan 600 duizend kijkers om twaalf uur ’s middags. Wat de kijker níet zag is dat de coronagraaier ontzettend boos wegliep na de uitzending, vertelt Twan nu in de talkshow Tijd voor MAX.

Sywert boos

Er heerste na afloop een zéér gespannen sfeer, onthult Twan. “Het begon vriendelijk, het interview bij Buitenhof in juni vorig jaar, maar na afloop was hij boos op mij over de vragen die gesteld waren in die uitzending. Hij wilde me geloof ik ook niet meer zien en is weggegaan zonder te groeten. Nou, prima, dat kan en dat mag.”

Twan staat nog steeds achter de manier waarop hij Sywert toen heeft ondervraagd. “Wij hebben het goed uitgezocht en de vragen die we gesteld hebben vonden we belangrijk.”

Corversbos

Nu is Sywert niet meer boos op Twan. “Het curieuze is dat we elkaar een aantal maanden geleden zijn tegengekomen. Ik wandel graag en hier vlakbij de studio en ook bij de studio van KRO-NCRV, waar ik nu werk, is het Corversbos. Daar mogen we graag tussen de middag even rondhangen. Dat blijkt toevallig ook de plek te zijn waar hij vaak gaat wandelen.”

Ze liepen op hetzelfde moment door hetzelfde bos. “Hij was daar met een van zijn kompanen, Bernd. Toen botsten we op elkaar op het wandelpad.”

Curieus gesprek

Wat zei Sywert toen hij hem zag? Twan: “Van de boosheid van toen na Buitenhof was niets meer te merken, maar het was wel een curieus gesprek en een rare ontmoeting.”

“We hebben twintig minuten met elkaar gesproken en hij was er op dat moment van overtuigd dat het onderzoek dat nu gaande is hem helemaal vrij zou pleiten. Het tegenovergestelde gebeurt de afgelopen dagen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat er beslag is gelegd op de bankrekeningen van Sywert van Lienden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen