Giel de Winter wekt woede met kattenkwaad in ouderencomplex

Giel de Winter en zijn collega’s van StukTV hebben zich de woede op de hals gehaald van het ouderencomplex Zonnehuis in Zwolle. “Maar we gaan geen juridische stappen ondernemen.”

Giel de Winter © YouTube

Het is Yvonne Coldeweijer die gisteren als eerst het verhaal bracht dat Giel de Winter en zijn collega’s van StukTV kattenkwaad hebben uitgehaald bij een verzorgingstehuis in Zwolle. Ze hebben daar flink kabaal lopen maken voor de opnames van hun programma Puberende Bejaarden, waarin ze undercover gaan als drie ouderen.

Not amused

Wat gebeurde er? “Ze parkeerden de camper pal voor de deur en sjouwden met dozen servies, die ze voor de fun lieten vallen”, aldus Yvonne. “De bewoners waren nogal geschrokken van alle rumoer en maakten zich zorgen omdat ze ongevraagd werden gefilmd. Het bestuur was not amused.”

Odile Schunselaar, woordvoerder van de Zonnehuisgroep, bevestigt het voorval. “Ze deden alsof iemand naar het verzorgingshuis ging verhuizen. Een van de personen kwam zich melden en een medewerker van ons wilde ze helpen”, vertelt ze in de regionale krant De Stentor.

Enorm veel kabaal

Het klopt volgens Odile dat er enorm veel kabaal gemaakt is, maar dan vooral buiten. “Binnen was er geen grote chaos en lagen niet overal scherven. Alles heeft zich vooral buiten, voor onze ingang, afgespeeld.”

Het ergste is dat een zorgmedewerker hier veel tijd aan kwijt was, vindt Odile. “De medewerker heeft zich hierdoor enige tijd niet met zorg kunnen bezighouden en dat is natuurlijk niet wat we willen.”

Geen stappen

Yvonne stelt dat het ouderencomplex heeft gedreigd met juridische stappen tegen StukTV, maar die worden volgens Odile niet genomen. “Het klopt niet dat we juridische stappen gaan ondernemen.”

Talpa, waar StukTV onder valt, wil volgens De Stentor niet reageren.

Puberende Bejaarden

De ‘puberende bejaarden’ zetten een paar jaar geleden ook de talkshow M op zijn kop:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen