Marc-Marie Huijbregts: ‘Rachel Hazes heeft dringend hulp nodig’

Marc-Marie Huijbregts denkt dat de mensen in de omgeving van Rachel Hazes moeten gaan ingrijpen. Hij raadt hen een soort van interventie aan. “Ik vind het allemaal zó’n treurig verhaal.”

Rachel Hazes en Marc-Marie Huijbregts © NPO, RTL

Rachel Hazes wekt al jaren heel veel irritatie op bij de mensen. De manier waarop ze constant de aandacht zoekt van de media is volgens critici bijna ziekelijk. Momenteel heeft ze een heel juridisch circus opgetuigd om haar voormalig beste vriendin Marieke van Beek te slopen. Ze riep haar eigen dochter Roxeanne op als getuige, maar zij weigerde.

Zwarte dag

Wat het allemaal zo wrang maakt? Het is Marieke die Rachel vond na haar zelfmoordpoging op 9 februari 2017. “Ik sliep elke avond bij Rachel omdat ze bang is om alleen te zijn”, zei ze vorige week nog in Privé. “Ik werkte niet alleen voor Rachel, maar was ook haar beste vriendin. Mijn man en zoon vonden dat goed.”

Op die bewuste donderdag kwam Marieke wat later dan anders naar Rachel toe. Ze vond haar toen ‘met een enorme snee van wel 35 centimeter in haar arm’. “Ze was meer dood dan levend”, zegt ze. Wat als ze een half uur later was gegaan? “Dan hadden Roxeanne en André geen moeder meer gehad.”

Juridisch circus

En nu wordt Marieke dus continu de rechtszaal ingetrokken door Rachel. Eerst voor een zaak over een huurcontract, dat Rachel op alle punten verloor, en nu over geld dat zou zijn verduisterd. Dat zou eind 2016 zijn gebeurd, toen Rachel een inzinking had en daarom aan Marieke, Roxeanne en nog een man een volmacht gaf om namens haar te handelen.

Marieke denkt dat Rachel haar altijd kwalijk heeft genomen dat ze op die bewuste avond haar leven heeft gered. “Ik heb daar nooit een woord van waardering voor teruggekregen. Nog erger, ik heb talloze rechtszaken van haar aan mijn broek hangen, dat doet pijn in je hart.”

Marc-Marie bezorgd

Marc-Marie Huijbregts vindt het echt een heel erg zorgwekkend verhaal, vertelt hij in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets. “Ik moet eerlijk zeggen: ik vind het allemaal zó’n treurig verhaal. Dat ze zelfmoord heeft willen plegen vind ik allemaal té treurig en dat zij die vriendin dan aanklaagt enzo… Daarna is ze haar dochter weer aan het aanklagen.”

Ze heeft volgens de cabaretier dringend hulp nodig. “Ik weet niet wat er met haar precies allemaal fout is, maar ik denk dat mensen in haar omgeving toch een soort intervention [moeten doen]. Daar moet wel iets aan gebeuren, want ik vind het zielig.”

Zielig

Rachel is volgens de komediant geen materiaal meer om over te lachen. Hij denkt dat ze eerder psychische hulp nodig heeft. “Het is inderdaad niet iets vrolijks om te behandelen”, beaamt zijn sidekick Aaf Brandt Corstius.

Marc-Marie: “Nee, dat is zielig.”

Moet Rachel niet gewoon naar een inrichting? Marieke in de Privé: “De arts heeft haar [na haar zelfmoordpoging] in contact gebracht met een psychiater, maar daar heeft ze nooit wat mee gedaan”, zegt ze. “En in Nederland moet je zelf toestemming geven voor opname.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen