Cornald Maas woest op Volkskrant-ster: ‘Wat is jouw probleem?!’

Cornald Maas is helemaal over zijn toeren vanwege een plagerige tweet van Volkskrant-ster Sheila Sitalsing. Hij is niet gediend van haar snedige commentaar. “Wat is jouw probleem?!”, roept hij.

Sheila Sitalsing en Cornald Maas © KRO-NCRV

Het is niet bekend wat er in Turijn in het water zit, maar zowel Songfestival-commentator Cornald Maas als zijn maatje Jan Smit lopen zichzelf daar ontzettend op te fokken. Eerst Cornald. Hij komt ontzettend kribbig uit de hoek als Volkskrant-stercolumnist Sheila Sitalsing een tweet over hem plaatst.

Cornald boos

Sheila kan Cornald niet meer helemaal serieus nemen. “God, Cornald Maas is op tv en nu moet ik aan die keer denken dat wij hem in een stuk ‘songfestivaldeskundige’ of iets dergelijks hadden genoemd en hij een beledigde brief naar de krant schreef, weet je nog?”, twittert ze aan collega Kim van Keken.

Cornald ergert zich dood aan die opmerking. “Nee hoor. Niks brief. Graag feitelijke juistheden. Wat is je probleem verder precies?”, sneert hij, uitgesmeerd over twee tweets.

Sheila even later: “Geen onoverkomelijke problemen, kan me herinneren dat we het supergrappig lichtgeraakt vonden.”

Jan woest

En wat is er aan de hand met Jan? Die zit ook al de hele ochtend ontzettend boos te twitteren. Ene Michelangelo merkt op dat hij het commentaar van Jan en Cornald op de act van San Marino onterecht vindt. “Achille Lauro heeft meer hits gescoord dan beide sujetten in hun hele carrières bij elkaar!”

Je kunt je bijna niet voorstellen dat een BN’er met Jans staat van dienst zich nog druk maakt om zo’n random kijkerstweet, maar hij is dus he-le-maal over de zeik. “Ik stond al nummer 1 toen deze jongen nog een luier om had!”, roept hij onder meer. “Jij kletst uit je nek.”

‘Wie de bal kaatst’

Jan is helemaal over zijn toeren. “Ik moet het maar normaal vinden dat mensen mij aanvallen of beledigen zonder onderbouwing. Wie de bal kaatst…”, schrijft hij. Verder tweet hij nog de betekenis van het scheldwoord ‘sujet’ en wijst hij erop dat het geen zin heeft als Michelangelo zijn tweet verwijdert. “Ik heb ze bewaard.”

Poeh poeh, als Jan zich hier al woest over maakt, kan Yvonne Coldeweijer alleen maar hopen dat hij niet in haar betaalde Telegram-chat zit. Zij verspreidt daar behoorlijk pittige roddels over de Volendamse zanger.

Tweets

De boze tweets van Cornald en Jan:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen