André Hazes jr. en Monique onder vuur: ‘Ze verspreiden nepnieuws!’

André Hazes jr. en zijn knipperlichtverloofde Monique Westenberg worden flink onder vuur genomen door De Telegraaf. En dan niet op de pagina Privé. “Ze verspreiden nepnieuws!”

André Hazes jr. en Monique Westenberg © Telegraaf, Instagram

Het lijkt erop dat André Hazes jr. en Monique Westenberg een merkwaardig spelletje aan het spelen zijn met de pers. Ze hebben een maand lang samen met hun zoontje in de Verenigde Staten gezeten en bij terugkeer ontkende Monique vorige week bij hoog en laag dat ze weer samen zijn, zoals juicekoningin Yvonne Coldeweijer beweerde.

André en Monique

Yvonne’s bewering werd woensdag echter ondersteund met bewijsmateriaal op de cover van weekblad Privé. Het tijdschrift heeft een tweekoppig team naar Amerika gestuurd om André en Monique te bespioneren en daar is een fotoreportage uitgekomen die weinig aan de verbeelding overlaat: de twee zijn overduidelijk weer gek op elkaar.

Volgens kenners ontkennen André en Monique hun relatie omdat ze heel erg uitgekookt zijn: er zouden afspraken gemaakt zijn met RTL’s Videoland om het nieuws te bewaren tot de release van zijn documentaire, waar 250 duizend euro voor betaald zou zijn.

Telegraaf kritisch

De Telegraaf vindt het te ver gaan dat Monique keihard liegt over haar liefdesreünie. “Een team van De Telegraaf dat naar Amerika afreisde trof de twee BN’ers aan met veel mínder afstand. Om precies te zijn, in elkaars armen”, aldus de krant in een artikel dat dus níet op pagina Privé staat.

Mediaexpert Bamber Delver wordt aan het woord gelaten door het dagblad. Zij vindt het schandelijk dat Monique denkt dat het geoorloofd is om de pers keihard voor te liegen. Zij noemt haar ontkenning ‘desinformatie, nepnieuws’.

Nepnieuws

Nepnieuws verspreiden is volgens Bamber een zonde. “Zorgelijk. Je belazert de lezer en kijker. Bovendien: nu is uitgekomen dat ze alweer een stelletje zijn, is de exclusiviteit eraf.”

Tv-kenner Bert van der Veer vreest dat de geloofwaardigheid van André en Monique in het geding komt. “Zeggen dat je uit elkaar bent terwijl je bij elkaar bent, om dat feitje te bewaren voor je programma, dat is toch weer een grens voorbij. Er moet een zekere mate van geloofwaardigheid zijn.”

Artikel

Het Telegraaf-artikel ‘Stukgelopen relatie uitmelken terwijl die alweer gelijmd is: ’Hazesjes belazeren de lezer en de kijker’’ met als ondertitel ‘BN’ers passeren steeds vaker grens van geloofwaardigheid’ kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Winnen André en Monique sympathiepunten met al dit pr-gekonkel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen