Carlo Boszhard krijgt kritiek: ‘Show met dragqueens zó overdreven’

Carlo Boszhard krijgt flinke kritiek op zijn tv-show Make Up Your Mind, waarin BN’ers optreden als dragqueens. “Ik vind het allemaal zo overdreven dat gedoe”, zegt journalist Jordi Versteegden.

Carlo Boszhard © Rob Jacobs

Jordi Versteegden, mediaverslaggever van De Telegraaf, weet niet of de show van Carlo Boszhard nou echt bijdraagt aan een betere acceptatie van de queergemeenschap. “Het is persoonlijk, maar ik vind het te overdreven”, zegt de journalist, die benadrukt zelf ook homoseksueel te zijn, in de mediapodcast van de krant.

‘Overdreven gedoe’

Het is geen kritiek op de productie zélf, benadrukt Jordi. “Ik vind het programma an sich waanzinnig goed gemaakt. Als je het hebt over wat je wil doorverkopen aan het buitenland als visitekaartje van Nederland, dan vind ik Make Up Your Mind waanzinnig, maar ik vind gewoon… Ik vind die hele cultuur wat overdreven.”

Hij doelt hier op de dragcultuur. “Dat een dragqueen ervoor moet zorgen dat er meer acceptatie komt voor homoseksualiteit… Ik persoonlijk voel dat niet zo, maar nogmaals: ik moet echt uitkijken met wat ik zeg, want ik wil daarmee het programma niet omlaag halen, maar ik vind het allemaal zo overdreven dat gedoe.”

LHBKTU

BN’ers hoeven helemaal niet op hakken te paraderen om een punt te maken, meent Jordi. “Jongens, ben gewoon lekker jezelf. Hebben we een programma nodig om dragqueen in dat rijtje van LHBKTU, of wat we allemaal hebben, te gaan accepteren? Ik vraag me af of je daar een programma voor nodig hebt.”

Het is wel het doel van de show. “Voor de makers is de boodschap heel belangrijk om uit te dragen. Dat lees ik ook terug bij Carlo en Herald (zijn vriend, red.) op hun social media, van: ‘Wat fijn dat het bijdraagt.’ Maar ik wil dat wel eens zien of het daadwerkelijk bijdraagt aan de acceptatie.”

“Ik hoop oprecht dat het programma eraan bijdraagt, maar voor mij helpt het niet eerlijk gezegd.”

Podcast

De podcast waarin Jordi zijn uitspraken doet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Helpt Carlo Boszhard met zijn dragqueeshow de acceptatie van queers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen