BNR krijgt sneer vanuit NPO: ‘Yvonne Coldeweijer-item onder de maat!’

NPO Radio 1-presentator Ron Vergouwen vindt het ‘onderzoek’ dat BNR Nieuwsradio heeft gedaan naar het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer nogal gênant. Het is volgens hem ‘onder de maat’.

Talitha Muusse en Ron Vergouwen © BNR, NPO

BNR Nieuwsradio en zijn presentatrice Talitha Muusse krijgen forse kritiek vanwege de manier waarop ze Yvonne Coldeweijer in de val probeerden te lokken met een snuiffilmpje. Ze hebben behoorlijk wat steken laten vallen en hebben andere media gemanipuleerd door zelf een verkorte versie van het snuiffilmpje te publiceren.

Behoorlijk gênant

Ron Vergouwen, mediakenner in het programma De Perstribune van NPO Radio 1, vindt het behoorlijk gênant hoe de concurrent te werk is gegaan. Hij heeft het geblunder van BNR uitgeroepen tot het radiomoment van de afgelopen week. “Normaal probeer ik het altijd positief te houden, maar deze week toch even een kritische noot.”

Hij vervolgt: “BNR blies hoog van de toren deze week met een onthulling van hun presentatrice Talitha Muusse. Zij lokte naar eigen zeggen juice-influencer Yvonne Coldeweijer in de val met een nepfilmpje waarin zogenaamd te zien was dat Talitha coke aan het snuiven was en BNR was er heel trots op.”

‘Onderzoekje van niks!’

Talitha en BNR hebben broddelwerk afgeleverd, vindt Ron. “Er was een hoop ophef over dit radio-item, maar ik vind het maar een onderzoekje van niks eigenlijk. Het is niet representatief, ik vind het zelfs qua journalistiek zwaar onder de maat voor BNR.”

“Ik ben groot fan van BNR, laat dat duidelijk zijn, maar ik vind dit zelfs een beetje schadelijk voor de goede naam van BNR. Dus niet meer doen jongens!”

Fragment

De kritiek van Ron:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen