Beau van Erven Dorens vindt dat Wilfred Genee heeft geblunderd

Beau van Erven Dorens vindt dat Wilfred Genee heeft gefaald als presentator van Vandaag Inside. De show is onder zijn leiding in een enorme mediarel verzeild geraakt. “Waarom greep hij niet in?”

Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee © RTL

De 48 uur durende kaarsrel rond Vandaag Inside die leidde tot een abrupt einde van het programma had volgens veel critici voorkomen kunnen worden. Die mening wordt gedeeld door Beau van Erven Dorens, die ook wijst op de rol van Wilfred Genee in het geheel. Hij had volgens hem moeten ingrijpen.

Beau kritisch

Beau vindt vooral dat Johan Derksen gewoon sorry had moeten zeggen voor zijn uitglijder. “Als deze nukkige, oude man gewoon had gezegd: ‘Sorry, het spijt mij’, maar dan volmondig… Ik heb ook heel veel blunders begaan en dat is toch iets wat je vanuit jezelf moet voelen, van: volgens mij ben ik hier een grens over gegaan en is dit heel pijnlijk.”

Wilfred liet het ook maar op zijn beloop, analyseert Beau. “Er is daar blijkbaar heel weinig zelfreinigend vermogen. Dat vond ik ook in die discussie op die bewuste avond. Ik vond het ook jammer dat Wilfred Genee, die dat toch heel goed aanvoelt volgens mij, niet even ingreep en zei: ‘Johan, je moet even dimmen, neem dat eventjes terug, denk er even over na.’ Er werd heel veel om gelachen en dat was best pijnlijk.”

Oekaze

Als Beau’s tafelgast Derk Sauer roept dat John de Mol het VI-trio direct had moeten ontslaan, springt Beau in de verdediging voor de mediamiljardair. “Ik neem het niet vaak voor John de Mol op, hoor, maar hij heeft natuurlijk gewoon geprobeerd via een soort oekaze van: ‘Jij moet je excuses aanbieden, want dit kan gewoon niet.'”

De VI-heren hadden daarna met een betere mea culpa moeten komen, vindt Beau. Er is wel berouw getoond, maar: “Dan moet je echt tussen de regels door gaan kijken en het was ook niet van harte.”

Breed media-aanbod

Een terugkeer van VI zou desastreus zijn voor Beau’s kijkcijfers. Toch is hij er niet tegen. “In Nederland houden we natuurlijk van een breed media-aanbod. Ik vind het fijn dat ze terugkomen, want iedereen moet gewoon z’n eigen kanaal hebben, z’n eigen mensen hebben. Al is het voetbalhumor.”

“Er zijn natuurlijk bepaalde dingen die moreel heel slecht vallen en ik hoop dat ze misschien in de aflevering van maandag hier uitgebreid op terugkomen en met een beetje introspectie komen.”

Wokevijand

Beau hoopt dat de mannen niet meer in de slachtofferrol kruipen. “Dat is het creëren van de wokevijand en de cancelvijand die er gewoon niet is volgens mij.”

Hoe dan ook: cancelen is volgens hem niet de oplossing. “Als je succes hebt moet het niet een excuus zijn dat je moreel abject gedrag kan vertonen. Maar om dan het hele programma voor altijd te cancelen…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Wilfred Genee heeft geblunderd als centrale presentator van Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen