Youp van ’t Hek: ’Jaimie Vaes had bij Johnny de Mol moeten zitten!’

Youp van ’t Hek zou het heel erg geestig hebben gevonden als Jaimie Vaes voor HLF8 zou hebben gekozen om over haar relatie vol huiselijk geweld te praten. “Dat was spannende tv geweest!”

Jaimie Vaes, Youp van 't Hek en Johnny de Mol © SBS 6

Jaimie Vaes zat deze week in de talkshow Khalid & Sophie om te praten over de gewelddadige relatie die ze had met Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. Cabaretier Youp van ’t Hek vraagt zich in zijn NRC-column af hoe dat interview gegaan zou zijn als ze niet voor Khalid Kasem, maar voor Johnny de Mol had gekozen als gesprekspartner.

‘Coke tegen pijn?’

Het zou onwerkelijke televisie hebben opgeleverd, denkt Youp. “Dat was pas spannende televisie geweest en dan hadden we als kijkers een beetje kunnen lachen. Want wat zou hij haar zoal gevraagd hebben? Leg je ijs op je kneuzingen? Gebruik je drukverband? Heb je altijd voorzorgzwachtels in je tas? Helpt coke tegen de pijn?”

Youp maakt op deze manier natuurlijk genadeloos gehakt van Johnny, die wordt beschuldigd van de mishandeling van zijn ex-verloofde Shima Kaes. Zelf zwoer de presentator met twee vingers in de lucht dat er ‘niets van waar is’, maar critici denken dat Shima toch best een aardige zaak heeft.

Twee vingers

Om die twee vingers van Johnny moest Youp heel erg lachen. “Die twee zwerende vingers van Johnny vond ik grappig omdat het op de V van The Voice leek. Of dat in zijn geval handig was? Geen idee. Of ik hem geloof?”

Daar geeft Youp geen direct antwoord op, máár: “Ik moest steeds aan Hugo denken.”

Dat zegt genoeg…

Youps column

De column van Youp:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol nog geloofwaardig slachtoffers van huiselijk geweld kan interviewen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen