Wilfred Genee weet niet wat hij gaat doen zonder Vandaag Inside

Wilfred Genee weet nog niet wat hij gaat doen nu zijn programma met Johan Derksen en René van der Gijp plotseling is gestopt. “Geen flauw idee”, reageert hij op BNR Nieuwsradio.

Wilfred Genee © BNR

Het is een zwarte dag voor de mannen van VI: vandaag is de definitieve beslissing gevallen dat hun programma van de buis gaat. De uitglijder van Johan Derksen, die het land op zijn kop gezet heeft met het ‘kaarsverhaal’, betekent het einde van Vandaag Inside. Wat gaat er nu gebeuren met Wilfred Genee en René van der Gijp?

Geen flauw idee

Wilfred laat vanmiddag in zijn eigen radioprogramma The Friday Move weten dat zijn tv-toekomst onduidelijk is. “Geen flauw idee”, zegt hij. Stopt hij misschien een tijdje met tv? “Ik moet het allemaal nog in laten dalen.”

Op dit moment kan Wilfred er nog niet veel over zeggen. “Ik heb er natuurlijk over na zitten denken en ik word natuurlijk de hele tijd suf gebeld na dat persbericht. Ik moet voor mezelf alles nog even laten indalen eerlijk gezegd. Het is volgens mij twintig jaar tv voor mij geweest dat programma en ik kan er op dit moment eigenlijk niet zoveel over zeggen.”

Zonde

Wanneer gaat Wilfred zijn kant van het verhaal vertellen? “Ik snap heel goed dat mensen mijn kant van het verhaal willen horen en wat ik er allemaal van vind. Dat zal ik binnenkort vast wel een keer doen, maar op dit moment voel ik dat nog even niet zo. Het is allemaal nog zo vers.”

Eén ding is zeker: Wilfred vindt het einde van VI heel jammer. “Ik vind het zonde. Ik vind het jammer. Absoluut.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat er absoluut nog steeds mogelijkheden waren om met dit programma door te gaan. Die zijn er nu niet meer. Dat heeft natuurlijk ook met onszelf te maken. Op het moment dat Johan stopt, vind ik dat wij ook moeten stoppen. We zijn een team geweest en dan werkt het ook zo. Dat was ook de afspraak van het begin af aan.”

Misplaatst

Keert Johan ooit nog terug op televisie? “Ik weet het niet. Ik heb de indruk dat hij gisterenavond vrij duidelijk heeft gemaakt dat hij wel doorhad dat het niet zo handig is wat hij gedaan heeft allemaal.”

Het was misplaatst, vervolgt Wilfred. “Ik heb ook in die uitzending nog geprobeerd om het de andere kant op te brengen en ook de andere kant te belichten. Daar ging hij trouwens ook nog in mee toen ik over de slachtoffers begon en dat het absoluut niet kan en dat soort dingen allemaal.”

Hij vervolgt: “Volgens mij was het van hem ook echt een boetedoening, alleen die pakte verkeerd uit toen er nogal hard gelachen werd door mensen aan tafel. Dat kan gebeuren.”

Ander verhaal

Wat vindt Wilfred ervan dat Johan zijn kaarsverhaal heeft aangepast? “Ja, het enige wat je kan zeggen is dat bij ons aan tafel de verhalen natuurlijk altijd iets groter worden gemaakt en iets meer worden aangedikt om de stemming te verhogen. Ik denk dat hij daarin misschien wat doorgeschoten is. Absoluut.”

Had Wilfred niet meer moeten ingrijpen? “Dat had ik absoluut kunnen doen. Dat heb ik me op dat moment ook bedacht of ik het kon doen of niet. Ik vreesde dat het dan nog erger en groter was geworden. Dat was mijn overweging op dat moment.”

SBS 6 gaat voortaan elke dag de Meilandjes uitzenden op het tijdstip van VI.

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee solo in een eigen talkshow op SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen