Voice-killer Tim Hofman sorteert nu voor op vertrek Sigrid Kaag

Tim Hofman, de man die eigenhandig The Voice of Holland van de buis heeft gekregen, sorteert nu voor op het vertrek van D66-leider Sigrid Kaag. “Wat hebben we nog aan haar leiderschap?”

Twan Huys, Sigrid Kaag en Tim Hofman © Roy Borghouts

D66 ligt flink onder vuur vanwege het wegmoffelen van een MeToo-zaak binnen de partij. Dat is een jaar lang geheimhouden. Partijleider Sigrid Kaag heeft zich dagenlang verstopt, terwijl andere D66’ers zich enorm onhandig gedragen in de media. Zelfs de eigen kiezers hebben geen vertrouwen meer in Kaag.

Wegwezen

The Voice-killer Tim Hofman is er ook helemaal klaar mee. Hij vindt dat Kaag niet kan aanblijven als blijkt dat zij reeds op de hoogte was van de MeToo-kwestie. “Nee, dat moet je ook niet willen. Ik vind van meer mensen die partijen leiden binnen onze regeringspartijen dat ze daar niet meer zouden moeten zitten vanuit moreel oogpunt.”

De BNNVARA-presentator vindt het een blamage wat er momenteel gebeurt bij D66, zegt hij in College Tour. “We moeten denk ik nooit meer lichtzinnig doen over seksueel overschrijdend gedrag.”

Hard oordeel

Zijn harde oordeel heeft de partij aan zichzelf te danken, aldus Tim. “Het is door D66 politiek gemaakt. Het gezicht van de politiek leider stellen boven het gezicht van het slachtoffer – dat is wat hier namelijk gebeurt – daar maak je het politiek mee, in plaats van menselijk. Dat moet je niet doen. Punt.”

Tim heeft het idee dat we eigenlijk helemaal niets meer aan Kaag hebben. “Als je politiek boven moraal gaat hangen, wat hebben we dan aan je leiderschap?”

Laffe clown

Tim is bovendien verbolgen over het gedrag van D66-politici die deze week werden gevraagd naar de kwestie. “Kaag is niet de enige die hier de mist ingaat, het is de hele partijtop. Hebben jullie het gezien afgelopen week? Die man die doet alsof hij belt en van de ene naar de andere deur loopt? Wat ben je dan voor laffe clown?”

Hij vervolgt: “Je kan toch in ieder geval beamen: ‘Wat hier gebeurt is niet goed’? Volgens mij moet je je als partij even heel goed achter de oren krabben, zeker als je woorden gebruikt als ‘wij gaan koploper hierin zijn’.”

College Tour

Bij College Tour doet Tim aankomende zondag, om 20.20 uur op NPO 2, voor het eerst zijn verhaal, nadat hij in januari met zijn YouTube-programma BOOS de grootschalige misstanden bij The Voice of Holland blootlegde.

In de uitzending geeft hij antwoord op vragen van studenten en gaat hij onder meer in op de aanloop naar en de nasleep van het onthullen van de vele gevallen van seksueel overschrijdend gedrag bij het programma.

Fragment (1/2)

Tim bij College Tour:

Fragment (2/2)

Het fragment van de ‘laffe clown’:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Tim Hofman groot genoeg om te gast te zijn in College Tour?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen