‘Willibrord Frequin koketteert wel heel erg met naderende dood’

Willibrord Frequin koketteert wel héél erg met zijn naderende dood, vindt Peter Faber. De heren werkten enkele seizoenen samen in de RTL 4-show Beter Laat Dan Nooit. “Het is een keuze.”

Peter Faber en Willibrord Frequin © William Rutten

Het lijkt erop dat Peter Faber en Willibrord Frequin geen vriendschap hebben overgehouden aan hun samenwerking in het programma Beter Laat Dan Nooit, want Peter laat zich wel héél meedogenloos uit over Willibrord. “Willibrord gaat gauw dood, maar hij koketteert er wel erg mee. Hij leeft ongezond. Het is een keuze”, sneert hij in de Weekend.

Bazigheid

Peter was onlangs bewust niet bij de boekpresentatie van Willibrord. “Nee. Het is een lieve man, haha, maar ik heb een hekel aan hoe hij omgaat met gewone mensen, met personeel in cafés en restaurants. Ik heb daar niet zo’n hoge pet van op. Zijn bazigheid, daar hou ik helemaal niet van.”

Hebben ze daar ruzie over gehad? “Dat heeft tot veel botsingen geleid, vooral buiten de opnames om. Tijdens de opnames doe je allemaal je ding, maar ik hou er niet van hoe hij doet met mensen, dat commanderen.”

Gesina boos

Gesina Lodewijkxs, de vrouw van Willibrord, reageert in het blad teleurgesteld op de uitspraken van Peter. “Peter mag dat allemaal zeggen, maar wij weten hoe het zit. Wij gaan ons niet verdedigen tegen dit soort onzin.”

Wat vindt ze van het verwijt over commanderen? “Als Peter het zegt zal het waar zijn, laat ik het daar maar op houden. Ik mag hopen dat hij zelf niet in de situatie komt waarin Willibrord nu zit. Ik denk dat dat genoeg zegt. Willibrord geeft er zelf geen commentaar op.”

Peter heeft spijt

Na de reactie van Gesina heeft Peter spijt van wat hij gezegd heeft. “Het was niet vijandig bedoeld. Ik serveerde hem een beetje af en dat is in het stadium waarin hij zit eigenlijk niet gepast. Ik vind het lullig voor hem, zijn vrouw en kinderen. Het doet me pijn.”

“In wezen vind ik het een lieve man en ben ik heel betrokken bij hem, en tegelijkertijd kan ik gek van hem worden. Maar dat is niet relevant op dit moment in zijn leven, dat snap ik ook. Ik ga kijken wat ik kan doen om het goed te maken met ze.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen