Marcel van Roosmalen boos op Yvonne Coldeweijer: ‘Debiel!’

Marcel van Roosmalen vindt dat Yvonne Coldeweijer zich ‘debiel’ gedraagt. Hij stoort zich enorm aan een post die zij begin februari over hem plaatste. “Vanwege de reactie die zulke onzin losmaakt.”

Marcel van Roosmalen en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Het AD zorgde begin vorig jaar voor een enorme mediarel over Marcel van Roosmalen. De krant las zijn boek en schreef: “Jarenlang ergerde columnist, schrijver en theatermaker Marcel van Roosmalen (52) zich mateloos aan zijn dementerende moeder. Nu ze in een verpleeghuis zit, heeft hij het contact verbroken, lezen we in zijn nieuwe boek.”

Schijtkrant

Het zorgde voor zóveel kritiek dat Marcel zich gedwongen zag om destijds op te treden in een talkshow. Hij vertelde in De Vooravond dat hij weliswaar niet meer vaak langs zijn moeder gaat, maar niet dat hij het contact verbroken heeft. “Ik merk wel dat het een soort taboe is.”

Eva Hoeke, de vrouw van Marcel, reageerde woest op de manier waarop het AD dit artikel promootte bij zijn lezers. “Zooo AD. Wat ben je toch een populistische, opruiende schijtkrant. Echt. Hou op hoor. Deze ankeiler is ronduit gemeen.”

Diepvriespizza

Tweeënhalve maand geleden werd dit allemaal opgerakeld door Yvonne, nadat Marcel haar in Vandaag Inside (toen VI Inside) noemde in een rijtje van BN’ers waar hij een hekel aan heeft.

Yvonne plaatste na die uitzending een foto van het bewuste AD-artikel van toen en plaatste daarbij de tekst: “Wie is deze meneer, hoor ik je denken. Dit is Marcel van Roosmalen. Vorig jaar had ik hem gevuurd omdat hij zo was geschrokken van de toestand van zijn demente moeder, dat hij het contact had verbroken. Daarom heeft ‘ie een hekel aan me. Geloof me, deze man is zo hard als een diepvriespizza.”

Verzoening

Marcel reageerde toen geprikkeld: “Les 1 in de onderzoeksjournalistiek, baseer je nooit op het AD. Heb het contact met mijn moeder nooit verbroken”

Yvonne niet lang daarna: “Ik zie dat mijn mening is gebaseerd op foutieve informatie. Ik hoor van veel mensen (waaronder mijn moeder) dat Marcel van Roosmalen juist heel veel houdt van zijn moeder. Hierbij dus een rectificatie en hoop dat we nog steeds enigszins een beetje vanuit mogen gaan dat wat het AD publiceert, ook daadwerkelijk waar is.”

Marcel daarna verzoenend: “Nu al verder dan het AD.”

Debiel

Tweeënhalve maand later blijkt Marcel er tóch nog een beetje mee te zitten. Hij vertelt in Veronica Superguide echt niet altijd stoïcijns te zijn. “Als opmerkingen heel persoonlijk zijn, dan kan het me wel degelijk schelen: wat ben jij een kutvader, wat een vieze vent ben jij.”

Hij vervolgt: “Of als iemand iets beweert wat pertinent niet waar is, zoals Yvonne Coldeweijer die schreef dat ik nooit naar mijn dementerende moeder ga. Dan denk ik: verdiep je er eens in! Ik lig er niet wakker van, maar ik vind het wel debiel, ook vanwege de reacties die zulke onzin losmaakt.”

“Ik heb een mailbox vol met boze mensen die zeggen: ‘Respecteer je moeder, je bent uit haar geboren’. Sommige familieleden geloven deels wat er over mij in de media word geschreven, personeelsleden van zorginstellingen reageren verbolgen. Dat raakt me niet echt, maar ik vind het ook niet leuk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u amusanter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen