Fidan Ekiz is het helemaal zat: ‘Op1 is inmiddels Noord-Korea-tv!’

Fidan Ekiz is het zat dat bijna niemand meer wat durft te zeggen aan tafel in haar talkshow Op1. “Bij ons en de meeste andere programma’s is het gewoon Noord-Korea-tv”, briest ze.

Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

Vanwege de felle reacties op het internet merkt Fidan Ekiz dat mensen op televisie steeds voorzichtiger worden met hun uitlatingen, áls ze al willen aanschuiven. Ze vindt het heel erg jammer omdat op die manier de discussie verstomt. “Ik word daar heel erg moe van”, zegt de presentatrice in haar programma WNL in de Kantine op NPO Radio 1.

Schijtziek

Het zit Fidan heel erg hoog. “Jij zei net ‘schijtziek’. Nou, dat heb ik dus heel erg met alle kritiek die mensen krijgen die op tv komen en die te gast zijn in talkshows of talkshows presenteren. Waar het toe leidt, en wat ik zo vervelend vind, is dat mensen er heel saai en heel stijf van worden op televisie.”

Ze vervolgt: “Iedereen die wij… Nou ja, niet iedereen, maar heel veel mensen die wij te gast krijgen in de talkshows en ook collega’s van mij die presenteren zeggen: ‘Ja, je hoeft je maar één keer te verspreken en maar één keer een domme vraag te stellen, of te hoesten want dat is tegenwoordig ook een doodzonde – ‘Oh, ga eens thuis zitten als je ziek bent!’…”

Gezeik

Het gaat echt de verkeerde kant op, vreest Fidan. “Het wordt er niet beter van op televisie. Mijn eerste reactie was altijd: ‘Nee, jij trekt volle zalen!’ Dan was ik gewoon heel erg geïrriteerd op iedereen die losging op sociale media, maar inmiddels denk ik: dat is gewoon deze tijd.”

Dan: “Misschien moeten wij wel met de tijd meegaan en ons helemaal niets aantrekken van al dat gezeik. Ik besprak dat met collega’s gisteren en wij zeiden: ‘Hoe leuk zou het zijn als we gewoon een week zouden inlassen waarin we de mentaliteit hebben van: we don’t give a fuck!’ Alles wat je altijd al zou willen zeggen maar niet durft, doe het gewoon.”

Noord-Korea

Er is eigenlijk nog maar één talkshow waar de mensen écht alles durven te zeggen, aldus Fidan. “Ik kijk dus echt met afgunst naar die mannen van VI, want die zeggen gewoon wat ze denken, die zeggen wat ze willen. En bij ons, de meeste andere programma’s, is het gewoon Noord-Korea-tv.”

Fidan heeft besloten om zich voortaan he-le-maal te laten gaan, dus dat wordt smullen geblazen. “We zijn allemaal hartstikke bang voor de mensen thuis en de kritiek die we kunnen krijgen. Ik heb besloten om me er helemaal niets meer van aan te trekken.”

Fragment

Fidan die losgaat:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Fidan Ekiz te zien als tafelgast bij de mannen van VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen