Afgeslachte Marcel van Roosmalen reageert in Vooravond op felle kritiek

Marcel van Roosmalen wordt op sociale media behoorlijk door de mangel gehaald vanwege de omgang met zijn moeder. Gisteren zat hij in De Vooravond en reageerde hij op de felle kritiek.

Marcel van Roosmalen © BNNVARA

Mediapersoonlijkheid Marcel wil niet meer bij zijn dementerende moeder op visite. “Ik wil mijn moeder niet zien met een luier, ik wil haar niet horen grommen in dat bed, ik wil desnoods de oeverloze herhalingen van voor corona terug, maar niet dit. Ik heb afscheid van haar genomen. En ik wil het ook niet meer beschrijven.”

Schijtkrant

Het AD promootte het artikel hierover afgelopen weekend met een behoorlijk pittige tweet. “Jarenlang ergerde columnist, schrijver en theatermaker Marcel van Roosmalen (52) zich mateloos aan zijn dementerende moeder. Nu ze in een verpleeghuis zit, heeft hij het contact verbroken, lezen we in zijn nieuwe boek”, luidde de ankeiler.

Nou, die tweet heeft een hoop losgemaakt: Marcel kreeg het halve internet over zich heen. Zijn liefdespartner Eva Hoeke reageerde woest. “Zooo AD. Wat ben je toch een populistische, opruiende schijtkrant. Echt. Hou op hoor. Deze ankeiler is ronduit gemeen.”

‘Laml*l’ reageert

Marcel wordt nu neergezet als een slecht mens; Radio Veronica-ster Rick Romijn noemde hem zelfs een ‘harteloze laml*l‘. Volgens de columnist zijn zijn woorden echter behoorlijk uit zijn verband gerukt door het AD.

Hij zei gisteren in De Vooravond: “Ik had een interview gegeven aan het AD. Daarin zei ik: ‘Ik ga niet vaak meer langs, omdat we er alle twee niets aan hebben.’ Het AD twitterde dat als volgt: ‘Hij heeft ieder contract verbroken.’ Daardoor kreeg ik heel veel mensen over me heen van: ‘Dat doe je niet!'”

Taboe

Het klopt wel dat hij liever niet meer langsgaat bij zijn moeder, aldus Marcel. “Ik merk wel dat het een soort taboe is als je zegt: ‘Ik ga niet echt heel vaak langs omdat we er alle twee weinig meer aan hebben.'”

Mensen moeten zich met zichzelf bemoeien, vindt hij. “Ik vind het vreemd dat mensen meteen een oordeel plakken op een situatie die ze niet kennen. Ik denk dat iedere situatie anders is en ik vind het heel vreemd dat je maar op één manier kunt reageren.”

Oorlel

Het is wat het is, aldus Marcel. “We hebben nooit een soort verhouding gehad dat we elkaars voeten masseren, zoals mij geadviseerd is. Ik denk dat we alle twee heel vreemd op zouden kijken als we dat zouden gaan doen.”

“Oorlelwrijven is ook tegen mij gezegd, maar ik heb mijn hele leven nog nooit aan de oorlellen van mijn moeder gezeten. Ik ben bang dat ze heel vreemd reageert.”

Het is goed zo, zegt hij. “Ik ben de afgelopen jaren heel vaak bij haar langs geweest en heb eigenlijk al afscheid van haar genomen.”

Fragment

Marcel in De Vooravond:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen