Ladies of Soul onder vuur nu Glennis Grace gewoon lid blijft

De Ladies of Soul liggen behoorlijk onder vuur nu Glennis Grace na haar sorryfilmpje gewoon lid blijft van het dameskwartet. Veel concertgangers reageren verbijsterd. “Niet te geloven!”

Ladies of Soul © Ladies of Soul

Glennis Grace is van plan om keihard weg te komen met haar knokpartij in de Jumbo. Ze wil gewoon weer lekker het podium op met de Ladies of Soul en heeft daarom een sorryfilmpje opgenomen. Het lijkt onderdeel van een pr-strategie, want direct erna kwam het dameskwartet na anderhalve maand éindelijk met een statement naar buiten.

Zelfreflectie

De Ladies of Soul houden Glennis in principe gewoon aan boord. “Na een periode van zelfreflectie heeft Glennis een persoonlijke boodschap gedeeld waarin zij oprecht excuses aanbiedt aan iedereen die betrokken is geraakt bij het incident in een supermarkt. Ook neemt zij verantwoordelijkheid voor haar eigen aandeel.”

De groep vervolgt: “Als Ladies of Soul betreuren wij uiteraard het incident en zijn wij terughoudend geweest in communicatie uit respect voor alle betrokkenen. Het is een zeer vervelende samenloop van omstandigheden die nooit had mogen plaatsvinden. Justitie doet grondig onderzoek en daar vertrouwen wij op.”

Glennis erbij

Het kan nog even duren voordat het onderzoek is afgerond, aldus de Ladies. “Onze concerten staan gepland op 23 en 24 september en gaan door. Glennis is vanaf dag één gewaardeerd lid van Ladies of Soul en we hopen dat ze er tegen die tijd bij is. Ondertussen gaan we met het creative team door met de voorbereidingen van de concerten.”

De Ladies hopen dat Glennis erbij is. Maar die excuses zijn toch totaal niet geloofwaardig? Frank Dane in Boulevard: “Johan Derksen vindt het allemaal niet zo oprecht, ik twijfel zelf ook wel een heel klein beetje. Dat komt denk ik ook door de timing. (…) Het komt een beetje gestript over, vind je niet? Alsof er té goed over na is gedacht.”

Onder vuur

Ondertussen worden de Ladies of Soul op hun éigen Instagram-pagina behoorlijk onder vuur genomen door hun fans. “Ik ben van mening dat eenieder een prijs moet betalen voor Glennis’ haar actie, dus ook Glennis!”, zegt Irene bijvoorbeeld. “Even een jaartje overslaan en kijken hoe ze zich zal gedragen het komend jaar!”

Irene is teleurgesteld in de andere Ladies, namelijk Candy Dulfer, Edsilia Rombley en Berget Lewis. “Sorry, maar je kunt haar niet belonen voor dit gedrag. (…) Ik ben van mening dat dit niet kan. Gewoon doorgaan zonder Glennis dit jaar en zie het volgend jaar dan verder! Haar excuus lijkt een excuus op commando, om mee te kunnen doen in september.”

‘Dit kan echt niet!’

De mensen zijn verbijsterd. Mary: “Jammer. Ladies of Soul, dit kan echt niet!!!!!!!”

Saskia: “Kan ik de kaarten nog terugbrengen?”

Bella: “Inderdaad, ze mogen ze van mij gratis hebben.”

En Ria: “Groot gelijk!! Zou het ook doen, en hoop dat er velen jou volgen! Vindt dit een ‘aanfluiting’ om hun eigen inkomen te redden. Als de drie dames verstandig waren, hadden ze zich van Glennis gedistantieerd. Qua zang geweldig, maar in real life een aso tut!!!”

Ongeloofwaardig

En zo gáát het maar door. Han: “Ongeloofwaardig. Gaat alleen maar om geld en niks anders, zo namaak. Lekker voorbeeld om je dan nog Ladies te noemen. In the USA hebben ze een andere naam voor dit soort dames.”

Ryan: “Onbegrijpelijke keuze. Iedereen is onschuldig tot het tegendeel is bewezen, dat geldt ook voor Glennis. Maar het was verstandig geweest tot jullie dat moment hadden afgewacht. Ik krijg het gevoel dat er nu om commerciële redenen toch al een knoop is doorgehakt. Een pas op de plaats was hier meer op zijn plaats geweest.”

En Pieter-Jan: “Om te kotsen die vrouw.. wat nou excuses. Boycotten moeten ze jullie!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u teleurgesteld in de Ladies of Soul?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen