Kees Tol-show volledig afgekraakt: ‘Mijn God, wat is dat slecht!’

De Kees Tol-show Dit Is Mijn Huis is roemloos ten onder gegaan: bijna niemand zag vorige week de slotaflevering. Terecht, vindt formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen. “Wat is dat slecht!”

Dit is mijn huis © Wessel de Groot

Kees Tol heeft zeven weken lang het programma Dit Is Mijn Huis gepresenteerd op de woensdagavond van SBS 6. Er keek vrijwel niemand naar het programma waarin Olcay Gulsen, Ilse Warringa, Richard Groenendijk en Klaas van der Eerden moesten ontrafelen welke eigenaar bij welk huis hoorde.

‘Wat slecht!’

Formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, verbaast zich niet over de lage kijkcijfers. “Mijn God, wat is dat slecht. Ja, sorry. Het is een soort Wie van de Drie met huizen, maar het is gewoon helemaal niet leuk en nobody cares”, zegt hij in de podcast Content Wars.

Het is ongelooflijk dat dit überhaupt de uitzendschema’s van SBS 6 heeft gehaald, vindt hij. “Ook daar denk je weer: waarom zenden we dit uit mensen? Wie wil dit zien? Nou ja, dat blijkt ook wel met de kijkcijfers.”

Nietszeggend

Het is inhoudelijk flinterdun, aldus Kirsten Jan. “En die celebrities proberen er dan nog wat van te maken door heel overdreven leuk te gaan zitten doen, maar het is zulke nietszeggende tv. Ook daarvan denk ik: zonde van de zendtijd. Zet er een leuker format neer, daar zijn er genoeg van volgens mij.”

Presentator van de podcast Jelle Maasbach: “De Enige Echte is nog een parel daarmee vergeleken.”

De Enige Echte

De Enige Echte was het tv-gedrocht waarmee Nikkie de Jager haar solopresentatiedebuut heeft gemaakt op RTL 4. Kirsten Jan: “Wat jammer is is dat je bij zo’n format dan een talent als Nikkie erop zet. Dat is heel slecht, want dat is iemand die echt wel heel veel potentie heeft en dan moet ze met zo’n format beginnen.”

“Dat is heel slecht gemanaged. Dat is doodzonde. Je moet daar veel voorzichtiger in zijn dat je zoiets op een juiste manier brengt. Dan is dit een heel valse start”, besluit hij.

Rachel

Vanavond staat op het tijdstip van Dit Is Mijn Huis een nieuw seizoen van BN’ers in het Ziekenhuis met als een van de zusters Rachel Hazes. Het wordt er allemaal niet beter op…

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen