Jeroen van der Boom klaverjast met John de Mol: ‘Veel afgunst’

Jeroen van der Boom heeft zó’n goede relatie met zijn baas John de Mol dat veel BN’ers hem met scheve ogen aankijken. “Het levert afgunstige blikken op van talloze tv-sterren.”

Jeroen van der Boom en John de Mol © SBS 6, MAX

John de Mol is een zeer machtige man in Hilversum. De mediamiljardair bezit bijvoorbeeld vrijwel alle commerciële radiozenders, dus als hij je niet pruimt, dan kom je er niet in. Dat het belangrijk is om goed met hem bevriend te zijn, heeft Jeroen van der Boom wel begrepen. Hij heeft zelfs hele klaverjasavonden met de 66-jarige rijkaard.

Afgunstige blikken

Veronica Superguide denkt dat Jeroen het heel handig doet. “In een wereld waarin kruiwagens nog steeds van cruciaal belang zijn om succes te hebben, heeft Van der Boom een handige connectie: John de Mol. Van der Boom is zó close met de mediatycoon dat hij zelfs op diens ‘geheime’ huwelijk mocht komen.”

Andere sterren ergeren zich daar mateloos aan, weet het televisietijdschrift. “Het leverde afgunstige blikken op van talloze tv-sterren die meenden dat ze hoog genoeg stonden in De Mols pikorde.”

Klaverjassen

Frank Wentink, een bekende naam in de evenementenwereld, is de ontdekker van Jeroen. Hij begrijpt wel waarom John hem zo leuk vindt. “Eigenlijk is John de Mol op een positieve manier kneuterig. Hij vindt het bijvoorbeeld heerlijk om Sinterklaas te vieren of een kaartje te leggen.”

Hij vervolgt: “Voor zo iemand is het heerlijk om een vriend als Jeroen van der Boom te hebben: die bel je en dan ga je vanavond klaverjassen. En vergeet ook niet: met Jeroen erbij is het gewoon altijd gezellig.”

Massaal

John houdt van intieme avonden met goede vrienden. Hij komt niet graag op grotere showbizzfeestjes, legt Frank uit. “Als ik mijn 75ste verjaardag binnenkort vier in het Kürhaus in Scheveningen, hoef ik hem niet te verwachten. Dat is veel te massaal voor hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u jaloers op Jeroen van der Boom omdat hij klaverjast met John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen