Antoinette Hertsenberg: ‘Johnny probeert blazoen schoon te poetsen’

Antoinette Hertsenberg vindt de reactie van Johnny de Mol op de uitgelekte aangifte van zijn ex-verloofde Shima Kaes niet heel erg overtuigend. “Hij probeert zijn blazoen schoon te poetsen.”

Antoinette Hertsenberg en Johnny de Mol © HLF8

De meningen over Johnny de Mol zijn behoorlijk verdeeld, maar één ding is volgens Angela de Jong zeker: er wordt in Hilversum met twee maten gemeten. De ene BN’er kan direct zijn biezen pakken bij de eerste de beste aantijging, de andere BN’er kan gewoon avond aan avond een talkshow blijven presenteren op vlaggenschip SBS 6.

Blazoen

NPO 1-ster Antoinette Hertsenberg heeft er gemengde gevoelens bij, vertelt ze in de talkshow van Eva Jinek. Ze werd daar gisteren gevraagd naar haar mening over Johnny’s reactie. Hij stak in HLF8 twee vingers in de lucht en zei: “Er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan en van mishandeling is zeker geen sprake.”

De presentatrice van Radar: “Poeh… Dit had ik nog niet gezien, dus ik heb er nog niet echt over nagedacht wat ik daar van vind. Nou ja, hij probeert natuurlijk gewoon zijn blazoen schoon te poetsen hiermee en naar voren te treden. Maar goed, er liggen wel akelige verhalen. Ja, dus…”

Hoge bomen

Eva Jinek daarop: “Ja, aangiftes liggen er.”

Antoinette: “Ja, de aangiftes liggen er en ehhh…. Moeilijk. Ik vind het moeilijk om daar nu een oordeel over te hebben.”

De schunnige tafelgast Michel Perridon vervolgens: “Ja, hoge bomen vangen veel wind. Zijn vader heeft het net ook al best vervelend gehad en zijn tante… Ze hebben natuurlijk centjes, dus ze zijn makkelijke slachtoffers. Maar goed, niemand is veroordeeld, dus laten we ervan uitgaan dat het allemaal meevalt. Het lijkt me geen slechte jongen.”

Liefkozend

Johnny geeft aan dat hij niet inhoudelijk wil reageren op de beschuldigingen, maar uiteindelijk zal hij natuurlijk wel moeten. De presentator wil hoge kijkcijfers scoren en dus de gunst van de kijker voor zich winnen, maar die kijker vraagt zich nu wel ernstig af of hij Shima inderdaad herhaaldelijk in elkaar heeft geslagen, zoals zij in detail beweert.

Het scheelt voor Johnny dat hij ‘een goede vriend is van driekwart van de vaderlandse showbizz- en mediawereld en zijn vader een gevreesd mediatycoon’, aldus Angela. Albert Verlinde sprak gisteren bijvoorbeeld bijna liefkozend over Johnny’s verklaring: “Wij kennen Johnny, ik ken Johnny ook redelijk goed, je zag toch een beetje dat trillende lipje zo.”

Niets van waar?

Waar Albert het over Johnny’s trillende lipje heeft, focust columnist Jan Dijkgraaf zich meer op Johnny’s vermeende losse handjes. Hij denkt dat Johnny wel héél ver gaat door te zeggen dat er ‘niets van waar’ is. Hij wijst op ‘de tientallen foto’s van de verwondingen van Shima Kaes’ en ‘de verklaringen van artsen over de verwondingen van Shima Kaes’.

Jan: “Omdat niet alle media in handen van je vader zijn en niet alle journalisten in dienst van je vader, heb ik de hele zaak tussen Shima Kaes en jou de afgelopen bijna anderhalf jaar toch best goed kunnen volgen, Johnny. (…) Weet je wat ik na het lezen van al die drek denk, Johnny? Dat álles waar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wier mening deelt u: die van Antoinette Hertsenberg of die van Michel Perridon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen