Henny Huisman baalt ontzettend van slecht advies John de Mol

Henny Huisman baalt ervan dat hij in 2003 op aanraden van John de Mol het programma ‘Henny zoekt God’ is gaan maken voor de EO. “Normaal vraag ik altijd advies aan Joop van den Ende.”

Henny Huisman en John de Mol © RTL, NPO

Bijna twintig jaar lang was Henny Huisman op televisie met de Soundmixshow, dé tv-talentenjacht van de vorige eeuw. Al sinds het einde daarvan in 2002 doet de presentator allerlei pogingen om maar op televisie te blijven. Een jaar later, in 2003, gooide hij het roer volledig om en ging hij opeens religieuze televisie maken: Henny Zoekt God.

Spijt

Achteraf gezien heeft Henny daar ontzettend spijt van, zegt hij in weekblad Party. “Wellicht had ik die stap niet moeten nemen. Ik heb daardoor zoveel bagger over me heen gekregen en ook bedreigingen. Ik ben zelfs met de dood bedreigd door een godsdienstwappie. Veel mensen snapten niet, dat juist ik een programma over God ging maken.”

Hij vervolgt: “Ik ben gelovig en tegenover God heb ik geen enkele spijt van mijn bijdragen aan de EO; ik wil Hem niet beschamen. Maar er ontstond veel discussie over mijn rol voor de omroep. Dat vond ik jammer. Critici hebben me op een manier neergezet die ik helemaal niet wilde.”

Boos op John

Het paste ook totaal niet bij zijn identiteit als tv-presentator, geeft Henny toe. “Henny Huisman lag voor het grote publiek vast als showpresentator. Toen ik een serieus programma over God en het geloof ging maken, raakte die identificatie blijkbaar zoek.”

Het komt volgens hem allemaal door John de Mol. “Joop van den Ende heeft me eens gezegd: ‘Als je het destijds aan mij had gevraagd, had ik het je afgeraden.’ Maar Joop was destijds ziek en ik heb het aan John de Mol gevraagd. Die zei: ‘Ik zou het doen, hartstikke leuk.’ Dat is niet supergoed uitgepakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het beter is als Henny Huisman zijn tv-ambities begraaft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen