‘Glennis Grace heeft helemaal geen geld om carrière te pauzeren’

Veel mensen vinden dat Glennis Grace voorlopig even uit de schijnwerpers moet verdwijnen na haar knokpartij in de Jumbo, maar volgens critici wordt dat lastig. “Ze heeft een duur huis.”

Glennis Grace © RTL

Glennis Grace wordt door veel mensen uitgekotst na haar wangedrag in de Jumbo en aangezien ze zelf niet opstapt uit de damesformatie Ladies of Soul, trekt ze haar collega’s daar ook nog eens in mee. Edsilia Rombley heeft bijvoorbeeld enorm veel negatieve reacties gehad op het verdedigen van Glennis in de talkshow van Eva Jinek.

Lege zaal

Critici vinden dat Glennis zich even gedeisd moet houden, in elk geval tot de rechtszaak tegen haar voorbij is. Ook veel fans van Ladies of Soul hebben er een wrang gevoel bij dat het gedrag van Glennis kennelijk wordt getolereerd.

Jordi Versteegden, verslaggever van De Telegraaf, zegt in een video: “Als je de reacties gaat lezen naast dat statement, dan zou je bijna denken dat ze straks voor een lege zaal staan, want er zijn echt wel mensen die zeggen: ‘Dan ga ik mijn kaartje weer te koop zetten!’”

Centjes verdienen

Het is volgens Jordi een geldkwestie dat Glennis haar optredens gewoon wil doorzetten. “Ik vind het persoonlijk wat vroeg dat ze draad weer wil oppakken, maar er moet weer geld in het laatje komen. Een huis in de Jordaan is ook niet goedkoop en ze moet gewoon weer centjes verdienen.”

Glennis heeft daarom een sorryfilmpje opgenomen, maar veel mensen geloven daar niets van. Eén van hen is Weekend-baas Bart Ettekoven. Hij vindt het nogal ‘gênant en doorzichtig’, schrijft hij in zijn editorial. “Het afblazen van haar tour kost heel veel geld en er kwam natuurlijk toch al niet zo veel cash binnen de afgelopen periode.”

Managers

Bart wijst erop dat iemand als Glennis ook door haar manager zal worden aangespoord om het optreden weer op te pakken. “Managers krijgen een leuk percentage van al die dikbetaalde optredens. En van twintig procent van nul kan de hypotheek niet betaald worden”, zegt hij.

Zo’n sorryfilmpje is dus gewoon een pr-tactiek, aldus Bart. “Als u het mij vraagt, draaide het ook deze keer weer vooral om geld.”

Grote vreugde

Zijn er ook nog mensen die het wél leuk vinden dat Glennis weer wil gaan optreden? Ja, de weinig geliefde advocaat Gerald Roethof bijvoorbeeld. Hij vindt dat Glennis te hard wordt aangepakt. “Ze heeft vrij recent van haar kant iets gezegd. Wat zegt de samenleving? ’Nu pas, het is te laat, niet geloofwaardig.’”

Gerald is verheugd dat Glennis de draad weer oppakt. “Ik heb gezien tot mijn grote vreugde dat ze weer gaat optreden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis Grace heeft geen geld om haar carrière te pauzeren. Wat nu?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen