Eva Jinek en Bram Moszkowicz reageren op tv-exit Johnny de Mol

Eva Jinek, Bram Moszkowicz en nog een aantal andere tv-prominenten reageren op de plotselinge tv-exit van Johnny de Mol. “Van mij hoeft hij niet weg. Ik zou niet weten waarom.”

Bram Moszkowicz, Eva Jinek en Peggy Vrijens © HLF8

Johnny de Mol zorgde gisterenavond voor een grote verrassing door aan het eind van zijn talkshow HLF8 zijn voorlopige tv-exit aan te kondigen. Naast zijn ex-verloofde Shima Kaes die hem beschuldigt van zware mishandeling en poging tot doodslag, is er nu ook een vrouw opgestaan die zegt dat Johnny haar gedrogeerd en seksueel misbruikt heeft.

Veel reacties

Het statement van Johnny was iets voor half negen ’s avonds te zien op SBS 6 en gedurende de rest van de tv-avond is er in alle actuele tv-programma’s op gereageerd. Zo zaten er in de talkshow van Eva Jinek twee Talpa-collega’s van Johnny aan tafel: radio-dj’s Klaas van der Eerden en Wietze de Jager.

Klaas: “Ik weet natuurlijk helemaal niks over de zaak of wat er is gebeurd. Het is moeilijk om er iets over te zeggen, hè, want er is geen rechtszaak of iets. Ik weet geen feiten of wat er precies gebeurd is, dus ik kan er heel moeilijk iets over zeggen. Ik vind het alleen heftig dat het allemaal zo in de media speelt en niet bij de rechtbank, waar het hoort.”

Eva reageert

Wietze vindt het behoorlijk pittig voor zijn collega. “Nou, je ziet duidelijk dat hem hem zwaar valt. Het is nogal een zwaar besluit. Dat kun jij misschien beter voelen als ook talkshowhost zeg maar. Dat doe je niet zomaar.”

Gastvrouw Eva Jinek daarop: “Ik denk dat als wie dan ook zijn werk moet neerleggen vanwege zoiets, dat dat altijd zwaar valt.”

Wel vindt Wietze dat we moeten waken voor partijdigheid. “Maar met dat je dat zegt van ‘zwaar besluit’ of wat dan ook, zeg je ook meteen weer van: ‘Ja, en de andere partij dan?’ Je neemt ook wel heel snel stelling in zo’n verhaal en precies wat Klaas zegt: dit moet gewoon naar de politie en Justitie moet hierover oordelen. Vooral niet wij of wie dan ook.”

Bram steunt Johnny

Bram Moszkowicz, de ex van Eva, zat bij Shownieuws heel diep in kamp-Johnny. “Ik vind dat hij wel anders kan, maar dat is een beslissing die Johnny moet nemen. Het onderstreept weer het belang van het beginsel dat iemand onschuldig is totdat het tegendeel is bewezen. Ik weet niet wat er met Nederland aan de hand is.”

Als het aan Bram ligt, was Johnny gewoon vrolijk doorgegaan met HLF8. “Van mij hoeft hij niet weg. Ik zou niet weten waarom, want hij is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.”

Collega Evert Santegoeds: “Het is een optelsom van alles wat er speelt en ga er dan maar eens zitten elke avond.”

Bram: “Ik begrijp het, Evert, en dat is ook moeilijk, maar er is nog helemaal niets bewezen. (…) Ik begrijp wel wat hij doet, maar het is eigenlijk heel triest dat hij het doet.”

Verdienmodel

Johan Derksen, die regelmatig de woordvoerder van de Mol-familie wordt genoemd, denkt dat al die vrouwen uit zijn op geld. “Het is duidelijk dat er een verdienmodel achter zit. Ze willen gewoon geld van de familie De Mol hebben”, zegt hij in Vandaag Inside.

Volgens Wilfred Genee nemen de vrouwen echter een ‘groot risico’ met hun beschuldigingen en doen ze dat niet zomaar. “Zeker dat meisje Shima Kaes, die nu zo naar voren treedt, weet ook wel dat ze het tegen de familie De Mol moet opnemen. Dat zal ook niet zomaar gebeuren.”

Het is volgens Johan wel goed dat Johnny van de buis verdwijnt. “Dat vind ik heel begrijpelijk. Je kunt niet meer een programma presenteren. Je kunt niet vrijuit praten en je kunt niet alle onderwerpen behandelen als je er zelf tot over je oren in zit.”

Twijfelende Peggy

Peggy Vrijens is een van de BN’ers die nog ná de uitgelekte aangifte van Shima aan tafel verscheen bij Johnny. “Ik had daar natuurlijk wel over nagedacht, want toen was er ook al een beschuldiging, maar ik dacht: hij is nog niet schuldig bevonden, dus hij is eigenlijk nog onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, zei ze gisteren in Op1.

Ze vervolgt: “Ik voel sympathie voor hem, ik heb met hem te doen, het is ongelooflijk zwaar. Ik vind het dapper de beslissing die hij neemt en ik vind het dapper dat hij het ook zelf aankaart. Ik denk dat het een goede beslissing is, want het wordt ook voor gasten steeds moeilijker om aan te schuiven. Dan zit je eigenlijk met een dilemma: wat vind ik ervan en sta ik er dan achter?”

“Ik hoop van ganser harte dat het een valse beschuldiging is en dat het dus niet waar is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Van Bram Moszkowicz hoeft Johnny de Mol niet weg. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen