Youp van ’t Hek denkt dat Eva Jinek het heel zwaar gaat krijgen

Youp van ’t Hek vindt dat Eva Jinek behoorlijk faalde op de avond dat Vladimir Poetin zijn oorlog in Oekraïne aankondigde. Hij denkt dat ze het zwaar krijgt met Arjen Lubach tegenover zich.

Youp van 't Hek en Eva Jinek © RTL

Hoewel Youp van ’t Hek een graag geziene gast is in de talkshow van Eva Jinek – hij zat er afgelopen maandag nog – is hij deze week in zijn VARAgids-column behoorlijk kritisch over de presentatrice. Hij vindt namelijk dat ze vorige week maandag behoorlijk faalde toen Vladimir Poetin zijn oorlog aankondigde en zij premier Mark Rutte aan tafel had zitten.

Youp stomverbaasd

Het was surrealistisch hoe lang Mark door bleef praten terwijl de kijkers thuis vooral bezig waren met de oorlogsverklaring van Poetin, vindt Youp. “Je zou denken: onze premier had op dat moment misschien wel iets anders aan zijn hoofd. (…) Maar nee hoor. Hij zat comfortabel op zijn gezellige praatstoel.”

Op1 had op hetzelfde moment een dweilorkest in beeld. “Ik was stomverbaasd. Dat beide talkshows niet hun hele tafel hadden omgegooid omdat er iets zeer onrustbarends gaande is. Een oorlog die ook ons gaat raken. Waarom kan zo’n redactie niet snel schakelen?”, schrijft hij in de VARAgids.

Fan van Lubach

Het is maar goed dat Arjen Lubach er nu is met zijn nu al succesvolle Avondshow, stelt Youp. “Gelukkig zat vlak voor al deze omroepconfectie Arjen Lubach met zijn eerste Avondshow. En die was meteen goed. Snel, grappig, scherp, actueel en razendslim. De combinatie van ernst en vrolijkheid spatte van het scherm.”

“Je proeft de lol van de redactie en wat mij bij Lubach altijd zeer bevalt is dat ze de flauwe grap niet schuwen. (…) Alle praatprogramma’s krijgen het vanaf nu zwaar door de Avondshow. Dat voel je aan alles. Een ranke speedboot in een baai met veel te logge tankers. Tankers gevuld met stroop.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen