Welmoed Sijtsma ontkent relatie met Op1-collega Jort Kelder

Welmoed Sijtsma ontkent dat ze een beginnende relatie heeft met Jort Kelder, haar co-host bij Op1. “Hoe komen ze daar in vredesnaam bij?”, aldus de presentatrice in tijdschrift Beau Monde.

Welmoed Sijtsma en Jort Kelder © Op1

Ze presenteren nu al anderhalf jaar samen de donderdagse uitzending van Op1: Welmoed Sijtsma en Jort Kelder. Er gingen geruchten dat ze een relatie zouden hebben. Onzin, volgens haar. “Ik vind het vrij geestig dat journalisten me dan appen met de vraag of ze me mogen feliciteren met onze ontluikende liefde”, aldus de presentatrice in de Beau Monde.

‘Zo raar!’

Welmoed begrijpt niet waar het vandaan komt. “Hoe komen ze daar in vredesnaam bij? Tuurlijk spreken we wel eens buiten werk af om dingen te evalueren en eten we ook wel eens wat voor de gezelligheid. Zouden mensen ons dan zien en de media bellen? Zo raar.”

Ze vervolgt: “Jort en ik kunnen er trouwens wel om lachen hoor. We hebben er zelfs wel eens over nagedacht om er voor de grap een sappige roddel van te maken en ons huwelijk groots aan te kondigen. Maar nee, er klopt niks van.”

Zakelijk daten

Wel vindt ze Jort aantrekkelijk als collega. “Ik dacht meteen: dit is een mooi figuur. Hij is hyperintelligent, maar tegelijkertijd gevoelig. En ik hou van mensen die uit de band durven te springen af en toe.”

Ze hebben op zakelijk niveau wél met elkaar gedatet. “We zijn echt gaan afspreken om meer van elkaar te weten te komen. Dan gingen we bijvoorbeeld met zijn oude Elvis-auto door de velden rijden. Een soort zakelijk daten. Met de nadruk op zakelijk hè.”

Te jong

Is Jort (57) sowieso niet een beetje te oud voor Welmoed (31)? Hij vreesde in elk geval wel dat zij te jong zou zijn. Ook op zakelijk vlak dan. “Ik was 29 toen ik daar begon en als ik daar nu op terugkijk, is dat best jong. Té jong vonden sommige mensen. Jort was zelfs bang dat ik ‘een wijn kon worden die te vroeg ontkurkt is’.”

Inmiddels loopt alles op rolletjes. “Ik denk dat het belangrijk is om jonge mensen kansen te geven, zeker om jongeren betrokken te houden bij de publieke omroep. Je ziet bijvoorbeeld terug in de cijfers dat er iets jongere mensen kijken als Jort en ik Op1 presenteren. Toch leuk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen