Peter Gillis wil niet Martien Meiland achterna: ‘Hij ziet dit als werk!’

Peter Gillis ziet het niet zitten om net als Martien Meiland ook ingezet te worden voor studio-amusement op SBS 6. “Nee, ik heb het hier druk zat. Ik moet een bedrijf leiden”, zegt hij.

Peter Gillis © Friso Keuris

Martien Meiland begon bij SBS 6 als het hoofdpersonage van de realityshow Chateau Meiland, maar is tegenwoordig ook te zien in allerlei studioshows, zoals Wie van de Drie. Daar heeft realitycollega Peter Gillis, bekend van Familie Gillis: Massa is Kassa, geen oren naar. “Nee, ik heb het hier druk zat. Ik moet een bedrijf leiden”, zegt hij in de Playboy.

Niet voor het geld

Peter houdt amusements-tv altijd af. “Ik word wel gevraagd om aan programma’s mee te doen, maar dat doe ik niet”, aldus de vakantieparkbaas.

Hij wijst erop dat de Meilandjes televisie echt als werk zien. “Voor het geld hoef ik het sowieso al niet te doen, snap je? De Meilandjes moeten ervan leven, die hebben er hun baan van gemaakt, maar als het televisie-avontuur voor mij morgen ophoudt dan leef ik gewoon lekker verder.”

Over vijf jaar op tv?

Denkt Peter dat hij over vijf jaar nog op televisie is? “Nee, dat denk ik niet. Als de kijkers het leuk blijven vinden dan is het natuurlijk moeilijk om te stoppen, want dan moet je veel mensen teleurstellen. Maar over vijf jaar… Dat is een lange tijd.”

Hij vervolgt: “Zoals het er nu naar uitziet willen we nog wel even doorgaan, maar dat hangt natuurlijk ook af van SBS. Voor ons is het geen moeten: als we er geen zin meer in hebben, dan kappen we ermee.”

Aanpassen

Eén ding zou Peter nooit doen: zichzelf aanpassen voor tv. “Nee. Ik ben gewoon zoals ik ben. Als je er duizend op een rij zet, dan haal je mij er zo tussenuit. Ik ga m’n eigen niet aanpassen aan mensen.”

“Als iemand dat stoort, dan drukken ze maar op de knop van een andere zender, maar ze hebben het allemaal gezien. Snap je? Ze zitten allemaal te kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen