NPO-ster beboet in Parijs, verliest zelfbeheersing: ‘Asshole!!!’

NPO-ster Gijs Groenteman, bekend als presentator van Media Inside en als de man van Aaf Brandt Corstius, heeft een geschrokken controleur in Parijs helemaal verrot gescholden. “Asshole!”

Gijs Groenteman © Wessel de Groot

Gijs Groenteman heeft zich ontzettend misdragen in een metrostation van Parijs. “Een groot metrostation bij Rue de Rivoli”, bekent hij in de podcast Teun & Gijs Vertellen Alles. “Ik wilde daar uit en toen dacht ik: o nee, shit, ik moet een andere uitgang hebben. Toen liep ik terug, had mijn kaartje al weggegooid en heb me even door zo’n deurtje geduwd.”

Hand vol kaartjes

Op dat moment ging het helemaal mis. “Wij aangehouden door zo’n controleur die zag dat wij onhandig bezig waren. Die zei: ‘Je hebt geen mondkap op.’ Die had ik ook al afgezet, dus ik doe mijn mondkap op. ‘Ja, en je kaartje?’ Ik liet toen mijn hand vol kaartjes zien, want zodra je met de metro gaat ben ik de draad van die kaartjes al helemaal kwijt.”

Al die kaartjes van Gijs waren echter helemaal niet geldig. “Hij ze allemaal door de machine halen en toen bleek niet het ene kaartje erbij te zitten wat ik op dat moment had moeten hebben. Ik had het weggegooid, want ik dacht dat ik er al uit was, maar ik wilde toch naar een andere uitgang.”

Le principe

Gijs was samen met zijn vrouw Aaf Brandt Corstius en hun twee kinderen. “Aaf ook weer twintig nieuwe kaartjes laten zien van: ‘We zijn te goeder trouw, meneer.’ Die man onvermurwbaar. Er moest en zou 60 euro boete betaald worden. Nou, dat geld maakt me niet eens zoveel uit, maar le principe.”

Het metrostation werd vervolgens vol-le-dig op zijn kop gezet door Gijs. “Dan komt er zó’n ongelooflijke drift in mij naar boven die ik eigenlijk walgelijk vind, want je weet op dat moment: deze man wil nu gewoon zijn gezag op ons gaan uitoefenen, dat is gewoon zijn hobby.”

‘Asshole!’

Eigenlijk wil Gijs op zo’n moment rustig blijven. “Feit is dat je in een situatie komt dat je weet dat je die 60 euro moet betalen, je bent daar met je gezin, je vrouw en je twee bloedjes van kinderen. Dan moet je jezelf toch eigenlijk gewoon beheersen? Dat je denkt: oké, ik betaal die 60 euro, ik eet er geen biefstuk minder om en we gaan lachend door.”

“Maar nee hoor! Ik moet dan weer helemaal driftig worden en zeggen dat hij zich gedraagt als een asshole. Ik was inmiddels op het Engels overgegaan na drie woorden Frans. Ik heb me laten gaan. Aaf zag op dat moment nog een ander gezin van onze basisschool met grote ogen voorbijlopen. Het was niet prettig.”

Op de grond

Gijs betaalde en kreeg daarvan een bonnetje. “Ik heb het bonnetje wat hij me gaf wat uit zo’n pinautomaatje kwam, voor zijn voeten op de grond gegooid. Ja, ik heb me gewoon helemaal laten gaan. Dat is gewoon een drift die ik overigens herken van mijn moeder. Die heeft dat ook. Dat is iets instinctief.”

Wanneer voelde hij gêne? “Meteen bij het weglopen. Al heel snel. (…) Ik ben er niet trots op.”

Teun & Gijs

De podcast Teun & Gijs Vertellen Alles:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen