Martijn Koning krijgt kritiek van NRC op bashen Eva Jinek: ‘Bizar!’

Martijn Koning heeft in het theater bezoek gekregen van een recensent van NRC Handelsblad en die is niet te spreken over de passage over Eva Jinek. “Hij wil gewoon zijn gram halen!”

Eva Jinek en Martijn Koning © RTL

Het is evident dat Martijn Koning een trauma heeft opgelopen van zijn mediaruzie met Eva Jinek. Hij begint er elke week wel ergens over. Maar ook in het theater blijkt hij zijn hart te luchten over de kwestie en theaterrecensent Jelle Brumsen heeft dat gezien. Hij heeft echter gemengde gevoelens over die passage.

Gram halen

Jelle vindt het namelijk wel heel gemakkelijk hoe Martijn over Eva tekeergaat. “Konings stand-upcomedystijl werkt het best als hij zichzelf maar ten dele serieus neemt. Als oprechte woede de overhand krijgt in een nummer over zijn beruchte roast van Baudet, is het dan ook wat minder interessant”, schrijft hij in het NRC Handelsblad.

De recensent vervolgt: “Koning wil zijn gram halen (niet onbegrijpelijk), maar zonder aanwezige tegenstander en een zaal vol publiek op zijn hand, is dat niet zo moeilijk.”

Martijn boos

Martijn vindt dit heel domme kritiek, reageert hij in De Knorrepodcast. “Ik had een recensie in het NRC. Die kwamen op zaterdag kijken in de Meervaart. Wel vier sterren, hartstikke prettig, maar op een gegeven moment stond er dan – en het gaat dan over Jinek: ‘Martijn haalt zijn gram.’ Maar ik haal eigenlijk niet mijn gram.”

Wat doet hij dan wel in zijn theatershow? “Ik vertel gewoon over wat er die avond gebeurd was. Dat vertel ik en wat de nasleep ervan was. En dan zegt hij: ‘Maar dat is ook wel makkelijk met een zaal vol fans, zonder tegenstander.’ Dan denk ik: als dat nu een argument gaat worden, dat de zaal vol mensen zit die een kaartje voor mij hebben betaald…”

‘Slaat nergens op!’

Die kritiek gaat volgens Martijn nergens over. “Ja, als je dat nu op elke show gaat loslaten… ‘Er wordt gelachen, maar er waren wel ontzettend veel fans in de zaal. Het leek wel alsof ze allemaal hadden betaald om deze gast te mogen zien!’”

Het is logisch dat je alleen sympathisanten in je zaal hebt zitten, vindt Martijn. “Ja, er waren weinig tegenstanders, er waren weinig mensen onder dwang die niet van Martijn Koning houden in de zaal. ‘En die hoor je dan niet, hè! Die kant hoor je niet!’”

“Daar kan ik dan weer tien jaar over nadenken, dat ik denk: dat slaat toch helemaal nergens op?”

Knorrepodcast

De Knorrepodcast van Martijn Koning:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martijn Koning heeft een trauma opgelopen van zijn ruzie met Eva Jinek. Adviseert u hem psychologische bijstand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen