‘Yvonne Coldeweijer, wacht je tot iemand zelfmoord pleegt?’

Yvonne Coldeweijer krijgt een flinke draai om haar oren van Media Inside-redacteur Tamar Bot. “Wat zou je ervan vinden, meid, als iemand over jou zo’n soort video zou maken?”, briest ze.

Yvonne Coldeweijer © YouTube

Tamar Bot vertelt in haar podcast De Mediameiden dat ze zwaar teleurgesteld is in Yvonne Coldeweijer. “Volgens mij is er een klein beetje een kentering gaande in of mensen haar nog zo leuk vinden. Ik vond haar dus eerst best wel verfrissend, maar nu heb ik haar video zitten kijken en toen dacht ik echt: wat is er met jou aan de hand?”

‘It’s my job’

Het gaat om een aflevering van De Popcorn Show die drie weken geleden gepost is. Hierin heeft Yvonne het over de terugval van de verslaafde realityster Koen Kardashian. “Ze begon erover vertellen en ze zei: ‘Ik kan het eigenlijk niet maken wat ik nu ga doen, maar ik ga het toch doen, want ja: it’s my job…’”

En toen? “Toen keek ze zo in die camera. Toen zei ze: ‘Het ging eerst beter met Koen Kardashian, nu weer slechter en daar heb ik helaas bewijs van.’ Toen had ze dus privéberichten bemachtigd die Koen Kardashian naar iemand heeft gestuurd, waarin hij vertelde wat hij precies had gebruikt en dat was veel…”

‘Mond viel open’

Die berichten zijn écht privé, vindt Tamar. “En toen zei ze dit, en daar viel mijn mond heel erg van open: ‘Deze screenshots zijn wel heel erg heftig, dus ik heb besloten om ze niet openbaar te delen. Ik ga ze niet in deze video delen, ik ga ze ook niet op Instagram zetten, maar ik ga ze alleen delen in mijn betaalde spionnenlegerapp. Meld je aan!’”

Ze vervolgt: “Toen dacht ik echt: meis! Eerst een beetje doen alsof je het allemaal niet gaat zeggen en vervolgens voor je betalende leden die screenshots gewoon online zetten. Ze zei dit allemaal met een ontzettend afstandelijke toon. Zó onempathisch, dat ik echt dacht: wat zou je ervan vinden, meid, als iemand over jou zo’n soort video zou maken?”

Gemeen

Tamar vond Yvonne aanvankelijk een ‘powervrouw’, maar ze is haar respect verloren. “Ze is zo gemeen. Het is iemand die gewoon met ernstige verslavingsproblematiek kampt, al heel lang, die waarschijnlijk het gewoon ontzettend moeilijk heeft. Wie ben jij eigenlijk om zo iemand zó publiekelijk af te fakkelen voor je eigen portemonnee?”

Een afknapper, aldus Tamar. “Ik vond dat zó erg. Toen dacht ik echt: Yvonne Coldeweijer, je was eerst zo leuk, maar hoogmoed komt echt voor de val bij jou. Ik dacht echt: ik ga haar video’s niet meer bekijken en ik ga haar ontvolgen op Instagram.”

Ook heeft ze de spionnenlegerapp verlaten. “Ik zat er via via in en ik ben er uitgegaan. Ik vind gewoon echt dat ze echt te ver gaat.”

Zelfmoord

Yvonne moet hoognodig gas terugnemen, vindt Tamar. “Het gaat soms behoorlijk ver en dat vond ik al een tijdje en ze had zich ook met de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam bemoeid een paar weken geleden en daar was ook veel kritiek op gekomen.”

Nu is ze volgens Tamar echt een grens overgegaan. “Hoe ver ga je precies? Wil je iemand helemaal over het randje duwen? Dat iemand gewoon zelfmoord pleegt voordat jij een keer gaat nadenken over wat je allemaal zegt over iemand? Nou, ik vond het echt te ver gaan.”

Mediameiden

De podcast De Mediameiden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Yvonne Coldeweijer te ver gaat of moeten BN'ers tegen een stootje kunnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen