‘Martien Meiland heeft helemaal niets met gewone mensen’

Martien Meiland heeft volgens tv-kenner Rob Goossens helemaal niets met gewone mensen. Daarom wringt het volgens hem extra dat hij momenteel amusement maakt van een bijstandsleven.

Rob Goossens en Martien Meiland © RTL, SBS

De Meilandjes liggen behoorlijk onder vuur vanwege hun maandagse kijkcijferhit Chateau Bijstand op SBS 6, waarin de steenrijke familie voor een maandje doet alsof ze in de bijstand leven. Tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard is een van de mensen die dat volstrekt ongepast vindt.

Gewone man

Hoewel de kijkcijfers dik in orde zijn, stelt Rob dat dit voor de populariteit van de familie tóch een ramp is. “Het ergste is dat de zenderbazen dat hadden kunnen zien aankomen. Martien heeft immers helemaal niets met het gepeupel”, schrijft hij in zijn column in Veronica Superguide.

Het is ongepast om dit soort programma’s te maken met iemand die zo ver afstaat van de gewone man, vindt Rob. “Zijn fortuin dankt hij aan zijn populariteit bij de gewone man, maar het is niet de bedoeling dat die te dicht in de buurt komt.”

Piranha’s

Rob wijst erop dat de Meilandjes zelfs verhuizen om hun fans te ontlopen. “Hij is bereid om zijn huidige woning in Noordwijk, die precies nul privacy biedt, met verlies te verkopen. Bij hun nieuwe huis heeft hij het beter voor mekaar, want dat heeft een fors hek.”

Hij besluit: “Als het ook een slotgracht had gehad, dan had hij er ongetwijfeld krokodillen en piranha’s ingegooid. Zolang superfans Anja en Mandy uit Helmond, die alle afleveringen van Chateau Meiland al vijf keer hebben gezien, maar niet te dicht in de buurt kunnen komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martien Meiland laat héél duidelijk blijken dat hij niet gemaakt is voor de bijstand. Grappig of ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen