Albert Verlinde luistert nooit naar twitteraars: ‘Alleen naar Onno’

Albert Verlinde heeft lak aan wat twitteraars en media allemaal over hem te zeggen hebben. Hij luistert slechts naar de mening van twee mensen; één daarvan is zijn stoute echtgenoot Onno Hoes.

Albert Verlinde en Onno Hoes © RTL, Instagram

Veel BN’ers roepen dat ze zich niks van sociale media aantrekken en alleen naar mensen in hun naaste kringen luisteren. Ook Albert Verlinde is er zo één. “Ik leerde ooit van actrice Mary Michon: ‘In zo’n studio denk je dat iedereen het over jou heeft. Dus je moet voor jezelf bepalen: ik luister maar naar twee mensen'”, vertelt hij in het AD.

Albert boycot Twitter

Albert haalt zijn neus op voor wat twitteraars van hem vinden. “Ja. Sociale media: ik laat ze links liggen. Als we niet uitkijken met z’n allen, worden dát de nieuwe beperkers van onze vrijheid van meningsuiting. Al die stemmen, meningen: ik kan er niets mee.”

Vroeger was dat wel anders, geeft Albert toe. “In het begin, toen Twitter en Facebook er net waren, las ik alles. En dan dacht ik: als ik nou dit doe, of zus of zo, gaan ze me wél aardig vinden. Ik ging als een hond mijn best doen. Maar het is nooit goed.”

Humberto-rel

Naar wie luistert Albert dan wel, bijvoorbeeld in de recente rel rondom zijn bizarre uitspraken over Humberto Tan? “Daar hoefden Onno of mijn hoofdredacteur, de twee mensen naar wie ik luister, me niet op te wijzen. Ik snapte zelf ook wel dat ik te ver was gegaan.”

Klopt het dat Albert ondanks de toyboyrel uit 2014 nog steeds in bed ligt met Onno, de waarnemend partijvoorzitter van de VVD die in zijn vrije tijd een soort overjarige Arie Boomsma speelt op Instagram? “We hebben gezegd tegen elkaar, en tegen de pers: ik ga er niets meer over zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Onno Hoes de aangewezen persoon is om Albert Verlinde te adviseren over pr-zaken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen