‘Lil Kleine heeft al wat nieuwe hits geschreven in de gevangenis’

Lil Kleine zat de afgelopen twee weken vast in de gevangenis en heeft die tijd onder meer gebruikt om wat nieuwe rapliedjes te schrijven. “Dus hij is wel van plan om zijn carrière op te pakken.”

Lil Kleine © RTL

Het is een flinke meevaller voor Lil Kleine: de rechter besloot gisteren dat zijn voorarrest van twee weken niet verlengd wordt en dat betekent dat hij vandaag weer op vrije voeten komt. Zijn vrienden hebben aan Shownieuws-deskundige Patty Brard laten weten dat de rapper zijn tijd in de gevangenis goed gebruikt heeft.

Rapliedjes maken

Waar Lil Kleine na de geruchtmakende mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes op het Spaanse eiland Ibiza het album ‘Ibiza Stories’ uitbracht, heeft hij ook na haar recente mishandeling op de Prinsengracht flink wat inspiratie opgedaan. In de gevangenis is hij de afgelopen weken hartstikke druk bezig geweest om teksten te schrijven.

“Hij heeft ook al het een en ander geschreven toen hij in de gevangenis zat, dus hij is wel van plan om zijn carrière op te pakken, maar voordat dat gaat gebeuren gaat hij in het buitenland aan zichzelf denken”, aldus Patty.

Nadenken

Patty heeft flink lopen kletsen met de vrienden van Lil Kleine. “Die hebben gezegd dat ze zich over hem gaan ontfermen, omdat Jorik in de twee weken dat hij binnen heeft gezeten een hoop tijd heeft gehad om na te denken. Hij weet dat er daadwerkelijk iets moet veranderen, want als hij zo doorgaat blijft er écht niks meer van zijn leven of carrière over.”

Wat is het actieplan? “Nou is het denk ik heel erg zaak – dat vinden die vrienden tenminste – dat Jorik en Jaimie niet meer bij elkaar in de buurt komen. Nou mag dat ook al niet, maar die vrienden hebben gezegd: ‘Kom bij ons in huis.’ Zij hebben van de week zijn spullen uit zijn huis weggehaald, zodat daar ook geen gezeik meer over kan zijn.”

Te koop

Lil Kleine hoeft dan niets meer op te halen op de Prinsengracht. “Dat hebben ze al weggehaald. Het ding is dat iedereen dacht dat Jaimie ging verhuizen, maar het zijn dus de spullen van Jorik die eruit zijn gehaald.”

Hun huis staat te koop, weet Patty. “Jaimie heeft de tijd om een nieuw huis te zoeken, maar ik denk dat ze al met haar koppie op Ibiza zit. Ik hoop dat ze dan ook een beetje nadenkt over de toekomst, want als Ibiza voorbij is dan moet ze toch weer in Amsterdam ergens onderdak hebben met haar kindje.”

Separaat

De twee gaan dus niet met elkaar verder, weet Patty. “Jorik zal voor zijn kind zorgen en ook voor haar, zolang dat nodig is, maar wel separaat en een nieuw leven opbouwen.”

Wanneer de nieuwste liedjes van Lil Kleine uitkomen is nog niet bekend. Hij krijgt in elk geval vast en zeker een podium van zijn goede vrienden Bas Smit en Nicolette van Dam.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Lil Kleine zijn carrière weer mag oppakken als hij belooft nooit meer een vrouw te mishandelen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen