Johan Derksen vindt presentatrice Buitenhof heel erg ‘bitserig’

Johan Derksen vindt Buitenhof-presentatrice Maaike Schoon heel erg ‘bitserig’. Hij stoort zich enorm aan de manier waarop ze de Russische ambassadeur Aleksander Sjoelgin heeft geïnterviewd.

Aleksander Sjoelgin, Maaike Schoon en Johan Derksen © NPO, SBS 6

Buitenhof-ster Maaike Schoon heeft de propagandapapagaai Aleksander Sjoelgin op een behoorlijk passief-agressieve manier aan de tand gevoeld. Daarmee oogst ze zowel lof als kritiek. “Ik heb liever die ambassadeur uit Rusland aan tafel dan die juffrouw die hem interviewde”, zegt Johan Derksen bijvoorbeeld in zijn programma Vandaag Inside.

Bevooroordeeld

Presentator Wilfred Genee: “Je merkte wel aan d’r wat ze ervan vond.”

Afschuwelijk, aldus Johan. “Eén ding: ze spreekt waanzinnig goed Engels, maar er moet haar toch eens verteld worden dat als je iemand uitnodigt voor een interview, dat de man af en toe een zin af mag maken. Ze was zó bevooroordeeld dat ze hem links en rechts om d’r oren gaf.”

In de rede

Maaike had die Aleksander eens uit moeten laten praten, vindt Johan. “Zij hoeft voor mij niet te interrumperen hoor. Maar ik vind ook: als je iemand uitnodigt aan tafel, moet je hem wel ook z’n zegje laten doen en niet doorlopend in de rede vallen.”

Hij vervolgt: “Zij heeft zich voor haar kleine kringetje waargemaakt en de journalistiek zal trots zijn, ‘goed gedaan meid’, maar ik vond het een beetje onbeschaafd. Een vooroordeel is voor een gespreksleider nooit goed.”

Bitserig

Wat Johan betreft heeft Maaike gefaald. “Het is ook de toon van de muziek. Het was gewoon heel onprettig en bitserig.”

“Die man bleef heel rustig en bleef bij zijn rode lijn, maar die man heeft absoluut niet de gelegenheid gekregen om zijn verhaal te doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maaike Schoon was woest terwijl ze de Russische ambassadeur interviewde. Uitstekend of storend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen