Frenkie de Jong weigert met Hélène Hendriks te praten: ‘Zielig’

Frenkie de Jong wil geen antwoord geven op vragen die van Hélène Hendriks komen. De reden is dat zij verbonden is aan het programma Vandaag Inside. “Het is gewoon zielig.”

Hélène Hendriks en Frenkie de Jong © SBS

Frenkie de Jong en bondscoach Louis van Gaal gaven gisteren een persconferentie in aanloop naar de oefenduels met Denemarken en Duitsland. Ook Hélène Hendriks was van de partij. Iedereen die voor de mannen van VI werkt mag echter niets vragen aan de spelers van Oranje, omdat Johan Derksen twee jaar geleden iets over Akwasi heeft geroepen.

‘Leg het maar uit!’

Hélène gisteren aan tafel bij Vandaag Inside: “Die boycot staat nog steeds. Die staat nog steeds. Daar kwam ik vandaag achter. Ik stelde helemaal geen vraag hoor aan Frenkie, ik stelde een vraag aan Louis en dat ging even mis.”

Dan worden de beelden van de persconferentie ingestart. Hélène tegen Louis: “Frenkie zei net: ‘We hebben stapjes gemaakt. Welke stappen zijn dat dan?’”

Louis: “Nou, dat kan Frenkie ook uitleggen.”

Hélène lachend: “Nou dat is goed, Frenkie, leg het maar uit.”

Frenkie weigert

Frenkie houdt daarop zijn kaken stijf op elkaar. Perschef Bas Ticheler: “Volgens mij zijn dat niet helemaal de afspraken, sorry.”

Hélène: “Dat klopt Louis, want Vandaag Inside – we hebben een nieuwe naam – mag de spelers niet spreken, dus daarom vraag ik het aan jou.”

Louis: “Oké. Als ik dan toch nog antwoord mag geven…”

Daarop gaf hij alsnog een antwoord.

Ongemakkelijk

Het blijft vreemd, vindt Hélène. “Het is natuurlijk een ongemakkelijke situatie.”

Wilfred: “Vind je het dan niet leuk om er iets meer op door te gaan?”

Hélène: “Nee, dat heeft helemaal geen zin. Ik vind Bas een heel aardige man, maar hij had dit natuurlijk kunnen voorkomen als je dit gewoon laat gaan. Dan had Frenkie antwoord gegeven en was er niets aan de hand. Nu heeft iedereen het er natuurlijk weer over.”

René van der Gijp over Frenkie: “Hij geneerde zichzelf ook een beetje, hè? Dat zag je.”

Johan Derksen: “Als hij klote heeft zegt hij toch tegen de KNVB: ‘Wat is dit voor onzin, jongens? Weten jullie nog waar het over ging?’ Word eens een keer volwassen. Het is ook niet een man die eens met de vuist op tafel slaat. Hij zit daar in een trainingspakje te zitten.”

‘Het is zielig’

Wilfred: “Waar gaat het eigenlijk allemaal over? Volwassen mensen!”

René: “Ook nog in een tijd waarin dingen spelen die écht ergens over gaan. Daar valt dit zó bij in het niet, dat het bijna zielig is. Er zijn drie miljoen mensen op de vlucht, die liggen met 600 in een klaslokaal en Gekke Henkie gaat zeggen: ‘Er mag niet met Vandaag Inside gesproken worden.’ Doe even gewoon, joh.”

Johan: “Het is ook onder valse voorwendselen ontstaan. Ik heb toen wat over Akwasi gezegd. Wijnaldum en die andere snijboon, Van Dijk, waren daar pissig om, maar die waren daar helemaal niet pissig om, maar wij hebben natuurlijk wel eens wat kritiek op de heren hier en ze hebben een bloedhekel aan ons. Ze denken: hé, nu hebben we een reden om te zeggen dat ze niet met ons praten.”

René: “Die drie, die Memphis, Van Dijk en Wijnaldum, kunnen heel slecht tegen kritiek. Die waren blij en dachten: eindelijk een stok om mee te slaan.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen