Eva Jinek onzeker door lage scores? ‘Ze is een zure schooljuffrouw!’

Pijnlijk maar waar: Eva Jinek (43) lijkt over het hoogtepunt van haar carrière heen te zijn. Tv-deskundige Fons van Westerloo vreest dat de presentatrice nu in een vicieuze cirkel belandt.

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek zat op het hoogtepunt van haar carrière toen ze haar enorme succes eind 2019 verzilverde met een contract bij RTL 4. Ze is nu dik twee jaar onderweg, maar ze is vaker op vakantie dan op televisie. De kijker is haar daardoor een beetje uit het oog verloren en de mensen zappen nu massaal naar de late talkshow van Arjen Lubach.

Eva stelt teleur

Het gevolg van Arjens enorme succes op NPO 1? De kijkcijfers van Eva zakken nóg verder in. “Eva Jinek moet het regelmatig doen met een bescheiden aantal kijkers”, schrijft Fons van Westerloo, die zowel directeur van RTL als SBS is geweest, in zijn column in De Telegraaf.

Eva scoort aanzienlijk minder kijkers dan Arjen. “Dat wil niet zeggen dat zij een slecht programma maakt, wel dat de kijkers iets anders gewoon aantrekkelijker vinden.”

Vicieuze cirkel

Fons weet maar al te goed wat dalende kijkcijfers met een tv-presentator doen. “Ze beginnen aan hun eigen kunnen of aan dat van hun redactie te twijfelen”, legt hij uit.

Het is zeer waarschijnlijk dat Eva deze gevoelens ook ervaart nu Arjen haar voorbijstreeft. “Dat is de tragiek waarmee programmamakers altijd te maken krijgen.”

Zure schooljuf

Privé-ster Jan Uriot denkt dat Eva een beetje passé is. “Eva wordt de laatste tijd een beetje een zure schooljuffrouw. Het is niet meer relativerend, zoals we Eva kennen. Dat moet er wel meer in zitten”, zegt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan.

Nu Renze Klamer is binnengehaald als de vierde (!) talkshowhost van RTL 4, vreest Jan voor Eva’s contractverlenging. “Dat is een dure mevrouw voor RTL aan het worden, want die gaat steeds minder werken natuurlijk.”

Ziek

Overigens is Eva, op de maandaguitzending na, de hele week afwezig geweest op de late avond van RTL 4. Ze kampt volgens de zender met een keelontsteking.

Haar vervanger Humberto Tan afgelopen vrijdag: “Eva is nog steeds ziek. Ik wil haar nog steeds van harte beterschap wensen en ik blijf gewoon zitten zolang ze nog ziek is, maar Eva, we denken wel aan je.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek bij haar contractverlenging salaris moet inleveren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen