Dennis van der Geest reageert op pittige kritiek van Johan Derksen

Dennis van der Geest reageert op de pittige kritiek die Johan Derksen op hem heeft geuit. Hij haalt er zijn schouders voor op. “Ik kan veel van hem hebben”, zegt de oud-judoka.

Dennis van der Geest en Johan Derksen © SBS 6

De 46-jarige oud-judoka Dennis van der Geest presenteert tegenwoordig programma’s op SBS 6. Hij is momenteel op zender met de mager bekeken survivalshow Million Dollar Island. Johan Derksen betichtte hem er ooit van dat hij na zijn judocarrière wel héél graag met zijn kop op tv wilde. Wat vindt Dennis daarvan?

Geen last van

Dennis reageert in de Panorama: “Ik ken ’m een beetje, we zaten ooit in zo’n dagelijks programma van RTL. Wij nemen elkaar de maat met een grote knipoog, dus van hem kan ik veel hebben. Ik heb daar niet zoveel last van.”

Over het algemeen vindt dat Dennis mensen niet zo veroordelend moeten zijn. “Ik heb topsport gedaan. Als ik lees wat er over mij werd geschreven toen ik verloor op de Olympische Spelen: alsof ik een of andere seriemoordenaar was. Met sociale media is dat tegenwoordig nog veel erger.”

Kapotmaken

Het circus waarin BN’ers naar elkaar uithalen is niet aan Dennis besteed. “Ik hou er gewoon niet van als mensen elkaar kapot proberen te maken. Dat is mijn stijl ook niet. Ik heb moeite met het gemak waarmee dat nu gaat.”

Hij wijst op de nieuwe showmedia. “Er moet zoveel content worden gemaakt dat je in het ene stukje de journalistieke hoor doet, en in een ander stukje de wederhoor. Met de gedachte: dan heb je twee in plaats van één stukje. Ik vind dat niet zo netjes. Ik snap het ook niet zo goed: hoe ver moeten die juicechannels gaan?”

Beerput

Dennis hekelt de juicekanalen. “Op een gegeven moment is de beerput open en heb je je punt gemaakt, of zie ik dat verkeerd? Het lijkt wel alsof we weer terug in de tijd gaan, naar het marktplein waar we iemand neerzetten om een paar stenen naar zijn harses te gooien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen