Connie Witteman heeft geen oplossing voor oorlog in Oekraïne

Connie Witteman heeft niet zo 1-2-3 een oplossing voor de oorlog in Oekraïne. “Het geeft onrust bij iedereen. Geloof me, het geeft onrust bij iedereen. Ja, ik heb ook geen oplossing.”

Connie Witteman © RTL

Het is voor veel mensen ontzettend angstig dat de Russische president Vladimir Poetin zo is ontspoord en de gehele wereldvrede bedreigt. Veel mensen wenden zich tot Connie Witteman, vertelt de influencer op leeftijd. “Ik krijg heel veel berichten van angstige mensen die vragen: ‘Connie, ben jij niet bang voor een derde wereldoorlog?’”

Wat denkt Connie?

Denkt Connie dat er een derde wereldoorlog in zit? “Ik denk op dit moment gewoon: even geen paniek”, zegt ze op Instagram. “Ik hoop dat het zeer snel opgelost wordt en dat het zeker niet allemaal onze kant op gaat komen. Het enige wat we kunnen doen is afwachten en kijken wat er elke dag aan de hand is.”

Ze vindt het vreselijk wat er in Oekraïne gebeurt. “Als je de berichten ziet op het Journaal van wat er aan de hand is… Mensen die in de auto stappen, die op straat lopen en die gewoon niet weten waar ze heen moeten. Ze liggen beneden in die stations te schuilen met hun kinderen en gezinnen en huisdieren op schoot. Je kunt je er bijna niets bij voorstellen.”

Connie slaapt slecht

Door de oorlog in Oekraïne slaapt Connie helemaal niet lekker meer. “Het is gewoon écht écht tranentrekkend. Het is verschrikkelijk. Ik slaap er natuurlijk ook hartstikke slecht van en wie niet? Het is heel onrustig. Je wordt ermee wakker en het eerste wat je doet is natuurlijk het nieuws aanzetten. Daar sluit je ook mee af ’s avonds.”

Ze had het ook helemaal niet zien aankomen. “Je denkt natuurlijk toch: wie had dat ooit verwacht? Dat je daar nog eens een keer aan zou moeten denken? Dat zo’n dreigend iets op je af zou kunnen komen. Nou, nogmaals: ik vind het verschrikkelijk, mijn hart huilt echt.”

Oplossing

Wat zou volgens Connie een goede oplossing zijn? Op dit moment is de hele wereld in rep en roer. “Het geeft onrust bij iedereen. Geloof me, het geeft onrust bij iedereen. Ja, ik heb ook geen oplossing.”

Connie hoopt dat de Russen ver van ons land wegblijven. “Hier gaat het allemaal door en daar is het echt oorlog. Ook nog zo dichtbij. Nou, lieve mensen, ik wens jullie een heel fijne avond.”

Weg van Insta

Een paar uur later laat Connie weten dat ze vanwege het conflict in Oekraïne voorlopig stopt met influencen. “Ondanks mijn inspanning in het zoeken naar antwoorden heb ik op dit moment ff geen zin om verder met mijn Insta te gaan!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de mening van Connie Witteman over de oorlog in Oekraïne relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen