Daphne Deckers woest: ‘Zo moeilijk is het niet, Ali B, nee is nee!’

Daphne Deckers ergert zich aan mensen die het wangedrag van Ali B bagatelliseren. “Hoe moest Ali het verschil weten? Nou, ehm… het verschil is ‘néé’. Zo moeilijk lijkt me dat niet.”

Ali B en Daphne Deckers © Instagram, NPO

Voor veel mensen is Ali B de grootste viezerik uit het schandaal rond The Voice of Holland. Er liggen nu twee aangiftes van verkrachting op zijn bordje. Daardoor ligt zijn carrière volledig op zijn gat: geen tenenkrommende raptekstjes meer, niet meer draaien in de stoelen van The Voice en het is ook over en uit met zijn act als goeroe.

Ali’s vingers

Toch krijgt de rapper soms ook nog steun, valt Daphne Deckers op. Met name het verhaal van één van zijn vermeende slachtoffers wordt volgens Daphne veelvuldig in twijfel getrokken. Deze dame deed haar verhaal in de veelbesproken documentaire van Tim Hofman over The Voice.

De bewuste dame had op een schrijverskamp een negatieve ervaring met Ali B: “Ik was met een andere artiest mee naar boven gegaan, ik kende hem toevallig. Toen zijn we samen gaan douchen. Toen ging ik hem p**pen. Terwijl ik daarmee bezig was, kwam Ali binnen. En hij stak zijn vingers in mij. Ik schrok daar heel erg van, want ik heb hem nooit toestemming gegeven.”

Daphne boos

Heel erg kwalijk, vindt Daphne Deckers dat. “Ali B lachte haar vervolgens uit toen ze het over consent had, en wist haar middels de machtsongelijkheid toch tot seks te dwingen”, schrijft ze in haar Vrouw-column. “Jij bepaalt zélf aan wie jij wat wilt geven.”

“Toch reageerden veel mensen online dat zo’n meisje het zichzelf wel heel lastig had gemaakt: wat verwachtte ze nou? Hoe moest Ali het verschil weten? Nou, ehm… het verschil is ‘néé’. Zo moeilijk lijkt me dat niet. Maar dat is het blijkbaar wel, gezien de vele verongelijkte reacties die ik de afgelopen weken online heb gelezen.”

Stoute Manuel

Het stoort Daphne sowieso dat de meningen over de huidige MeToo-schandalen een beetje beginnen te kantelen. “Want hoe erg is het nu eigenlijk, zo’n Manuel Broekman die in je borsten knijpt? Geen getuigen, geen bewijs, toch?”

Heel erg, besluit ze. “Als je nog steeds confuus bent, vraag je dan af: zou ik willen dat iemand dit bij mijn vrouw, zus of dochter deed? Het antwoord is vaak heel verhelderend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onbegrijpelijk dat Ali B nog steeds in Dubai kan rondhangen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen