Angela de Jong sluit zich aan bij kritiek op Meilandjes: ‘Ze zijn nep’

Angela de Jong sluit zich aan bij de kritiek op het nieuwe tv-programma Chateau Bijstand. Ze heeft het idee dat de Meilandjes tegenwoordig vooral een toneelstuk opvoeren. “Het is niet echt meer.”

Angela de Jong en Meilandjes © NPO, William Rutten

De programma’s van de Meilandjes gingen er jarenlang in als zoete koek bij Angela de Jong, maar nu keert ook zij zich tegen de miljonairsfamilie. Ze sluit zich aan bij de kritiek op hun nieuwe tv-programma Chateau Bijstand. Lachen om armoede is ook volgens haar niet leuk meer. “De tijdgeest is behoorlijk veranderd”, zegt ze in het AD.

Niet echt meer

Het speelt volgens Angela ook mee dat de authenticiteit van de Meilandjes onder druk staat. Het wordt volgens haar ‘steeds meer een toneelstukje’. “Ik zag van de week nepfoto’s van het aanzoek van Maxime. Ze was al ten huwelijk gevraagd, begreep ik, en er moesten nog wat plaatjes komen voor Instagram. Tsja, het is allemaal niet echt meer.”

Dat de Meilandjes nu ook zo BN’erig zijn geworden, vindt Angela doodzonde. “Terwijl zo leuk was dat ze in al hun aparte eigenschapjes wél authentiek waren.”

Wereldvreemd

Angela denkt dat het controversiële optreden van de Meilandjes in HLF8 een keerpunt was. Ze kwamen volgens haar ‘verwend en wereldvreemd’ over. “Ze vonden een beperkt budget niet zo’n probleem, maar die kleine woonkamer, nou dat was zó afzien vond Martien. Die woonkamer kwam in beeld. Ik denk dat driekwart van Nederland zo woont.”

Het stoort haar ook dat de Meilandjes tijdens hun bijstandsmaand wel van luxe mochten genieten, zoals een fles wijn, maar dat ze er dan wel voor moesten werken. “Wat geef je dan voor signaal af? Sorry mensen in de bijstand dat jullie de gasrekening niet kunnen betalen, jullie moeten maar gewoon gaan werken?”

Chateau Bijstand

Chateau Bijstand is vanavond om 20.30 uur te zien op SBS 6, recht tegenover Radar op NPO 1 en Uitstel van Executie op RTL 4.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Meilandjes-hype voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen