Frank Evenblij heeft enorme hekel aan Koen Verweij: ‘Nare man’

Frank Evenblij heeft een enorme hekel aan oud-schaatser Koen Verweij. De presentator heeft namelijk een enorm nare ervaring met hem meegemaakt. “Nee, ik vind het geen aardige man.”

Koen Verweij en Frank Evenblij © RTL, BNNVARA

Koen Verweij wekt braakneigingen op bij Frank Evenblij. De presentator vertelt in de podcast Bureau Sport een bijzonder vervelende ervaring te hebben met de oud-schaatser. “Nee ik vind het geen aardige man. Het is een beetje een nare man”, zegt de presentator onomwonden.

Autorit

Wat is er precies gebeurd? Frank: “Wij hebben bij Bureau Sport weleens een item gedraaid over die marathonschaatser die was overleden (Sjoerd Huisman, red.). Die Huisman reed heel vaak met Koen Verweij en Jan Blokhuijsen in een oude Peugeot 205 naar Thialf. Dat deden ze altijd gezamenlijk. Het was echt een vriendschap.”

Het was altijd een bijzondere autorit, legt Frank uit. “Huisman scheen ook echt een hele lieve man te zijn. Hij bakte altijd pannenkoeken, deed die in aluminiumfolie en deelde die dan tijdens de autorit uit.”

Peugeot 208

Een jaar na de dood van de 27-jarige schaatser, heeft Frank met Bureau Sport een eerbetoon gemaakt. “Wij hadden een identieke Peugeot 205 geregeld en die rit nog een keer over gedaan. Jan Blokhuijsen en Koen Verweij zouden ook meegaan. Dit hadden we ook met de familie van Huisman afgesproken en die vonden het mooi.”

Dat liep niet zoals gepland. “Ik zou rijden, dus ik kwam aan bij Blokhuijsen en toen moesten we nog wachten op Koen Verweij. Maar die kwam niet opdagen. Dus wij hem bellen, maar hij nam niet op. Na een uur, anderhalf uur, appte hij: ‘Ik ben later, want ik sta in de file.’”

Afsluitdijk

Heel ongeloofwaardig, aldus Frank. “Op een gegeven moment begon hij foto’s te sturen van waar hij in de file stond op de Afsluitdijk. Daar waren wij even daarvoor overheen gereden, maar toen stond er nog geen file. Uiteindelijk is hij helemaal niet meer gekomen. En dat vond ik best wel teleurstellend.”

“Dingen kunnen gebeuren. Maar in dit geval was het best een precair onderwerp. Je maakt het voor iemand die net overleden is. Jan Blokhuijsen was ook best wel emotioneel en je komt gewoon niet opdagen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gedrag van Koen Verweij schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen