Waylon in tranen bij Beau: ‘Anouk? Daar heb ik geen contact mee!’

Waylon raakte gisteren hevig geëmotioneerd in de talkshow van Beau van Erven Dorens vanwege het Voice-misbruikschandaal. Terloops verklapte hij geen contact meer te hebben met Anouk.

Anouk en Waylon © RTL

Het eerste mediaoptreden van Waylon sinds het misbruikschandaal rond The Voice of Holland gaat niet bepaald onopgemerkt voorbij. De zanger barstte gisterenavond namelijk in tranen uit aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. “Hoe sta ik erin? Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd”, aldus de 41-jarige coach.

‘Hoe sta ik erin?’

Aanvankelijk lijkt Waylon niet veel kwijt te willen. “Er is inmiddels zóveel over gezegd en er zijn zóveel mensen die conclusies trekken en meningen hebben. We leven in een vrij land en dat mag allemaal, maar ik heb mezelf eigenlijk voorgenomen om me niet bezig te houden met die kant van The Voice.”

Waarom niet? “Omdat dat nooit de kant is die ik gekozen heb of waar ik heb gestaan of waar ik iets van gemerkt of geweten heb. Ik heb altijd aan de mooie kant van het programma gestaan. Die is er en die is er voor mij nog steeds en die zal er altijd blijven.”

Waylon in tranen

Dan houdt Waylon het niet meer. “Pfff, Jezus. Ja, er is nogal wat gebeurd”, zegt hij, terwijl de tranen over zijn wangen rollen. Gastheer Beau: “Ja, het raakt je en dat begrijp ik heel goed.”

Waylon: “Ja, weet je, ik loop daar zes jaar rond… Ik heb nooit iets gemerkt of iets gezien. Dat neem ik mezelf bijna kwalijk, snap je? Als het dus zo blijkbaar aan de oppervlakte heeft gelegen en ik heb dat gewoon niet ervaren… Misschien betekent dat ook wel dat ik gewoon een naïeve lul ben.”

Wat neemt hij zichzelf kwalijk? “Ik ben niet schuldig, maar op het moment dat zoiets gebeurt, voel je je wel schuldig dat je blijkbaar ook voor je eigen kandidaten… Er zijn dus ook mensen uit mijn team waar dingen mee zijn gebeurd… Ik ben dus blijkbaar ook niet in staat geweest om die mensen een veilige plek te geven en dat een ik mezelf wel kwalijk.”

Sneer aan John de Mol

Dan haalt hij uit naar John de Mol, die beweerde dat Voice-roofdier Jeroen Rietbergen geen machtspositie had als muzikaal leider van het programma. Waylon: “Iedereen heeft een machtspositie. Van de visagist tot de persoon die jou de koffie komt brengen tot de muzikaal leider. Iedereen. En daar heb je een verantwoordelijkheid, weet je.”

Die verantwoordelijkheid heeft kennelijk niet iedereen genomen, aldus Waylon. “In die positie heb je een verantwoordelijkheid en heb je met je poten van anderen af te blijven. En ook met je woorden. Je moet op een normale manier met je werk omgaan. Dat heb ik altijd gedaan. En daarom doet het extra veel pijn.”

Geen contact meer

Heeft hij contact met de andere coaches? “Nee. Anouk heeft natuurlijk een dag later opgezegd. Die zei: ‘Het is één grote corrupte bende daarzo.’ Nou ja, goed. Zo sta ik er niet in. Ik blijf zitten. Het heeft voor mij weinig zin om ergens op te stappen als het toch al gestopt is. Met Ali heb ik uiteraard geen contact gehad.”

Alleen Jan Smit heeft hij ‘heel kort’ gesproken. “Die was ook enorm geschrokken, maar die heeft er ook maar een jaar bij gezeten. Met Lil’ Kleine had ik überhaupt niet zoveel contact. Nou ja, Marco uiteraard ook niet. Hij zat ook niet in mijn seizoen. Dus ja, ik heb het er verder met niemand over gehad, maar wel met de redactie en mensen die er werken.”

Opzienbarende tv

Wat vindt Weekend-baas Bart Ettekoven van Waylons tv-optreden? “Ik vond het wel opzienbarende televisie. Ik schrok er wel van hoe hij er op reageerde en wat het kennelijk met hem doet. Ik schrok er ook van dat hij tussen neus en lippen door zegt dat er geen en weinig contact is tussen de coaches onderling”, zegt hij in Shownieuws.

“Je zou toch verwachten dat die elkaar meteen hebben gebeld toen dit drama zich ontvouwde op die zaterdagochtend. Dat Waylon Anouk belt of Anouk met Glennis. Dat je elkaar belt of samenkomt. Maar niks van dat alles.”

Fragment

De emotionele Waylon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Anouk te voorbarig is geweest met haar The Voice-exit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen