Manuel Broekman vrijgesproken: ‘Kwalijk dat hij hiermee wegkomt’

Manuel Broekman is door de rechtbank vrijgesproken van aanranding. Afschuwelijk, vindt showbizzhyena Yvonne Coldeweijer het. “Zo komen dit soort types hier dus mee weg”, zegt ze.

Manuel Broekman © Instagram

De 35-jarige acteur Manuel Broekman, onder meer bekend van de NPO-serie Feuten, zou in juli 2020 een vrouw hebben aangerand. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 2.000 euro geëist. Volgens de rechter is er echter onvoldoende bewijs.

Manuel reageert

Manuel laat in een reactie aan RTL Boulevard weten: “Ik ben opgelucht door deze uitspraak, maar toch zie ik dit niet als overwinning. Daarvoor is de aanleiding te verdrietig. Het feit dat ik ben vrijgesproken van aanranding doet niets af aan het feit dat ik enorm geschrokken ben van hetgeen mij verweten wordt.”

Het Openbaar Ministerie heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Als het aan Manuel ligt, gaat hij nu weer door met zijn leven. “Het is oprecht nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen of respectloos te behandelen.”

Yvonne teleurgesteld

Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer is teleurgesteld. “Zo komen dit soort types hier dus mee weg. Vrijgesproken betekent dus NIET dat de aanranding niet heeft plaatsgevonden. We zullen dit nog wel vaker gaan horen dit jaar, vrees ik. De moed zinkt je in de schoenen”, schrijft ze op Instagram.

Dan even later in een videoreactie: “Nou, helemaal druk in m’n DM. Met name mannen die een beetje boos op mij reageren, want ja: hoezo zeg ik die dingen? Als je wordt vrijgesproken, kun je er toch vanuit gaan dat iemand onschuldig is, zou je denken?”

Kwalijke zaak

Niet dus, legt Yvonne uit. “In het geval van seksueel misbruik is het gewoon heel vaak het geval dat daar niemand bij was, snap je? Dat is juist het hele ding. Daarom is er ook heel vaak een gebrek aan bewijs. Ik wilde alleen zeggen: dat betekent dus niet dat het niet gebeurd is. Ik snap dat we ergens een soort van lijn moeten trekken, maar ja: in de werkelijkheid gaat het nu eenmaal gewoon zo.”

“Ik snap ook wel dat het mes aan twee kanten snijdt en dat je dus ook niet kunt zeggen dat het daarom per se wél is gebeurd – dat weten we dus blijkbaar niet – maar ik heb genoeg verhalen over Manuel in mijn DM ontvangen… Ik vind het een kwalijke zaak dat hij hiermee wegkomt.”

Vrouw baalt

De dame die aangifte heeft gedaan tegen Manuel is er ‘ziek’ van, laat ze weten aan Juice Channel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat mannen als Manuel Broekman na vrijspraak moeten worden behandeld als onschuldig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen