VI-mannen willen verhuizen naar tijdstip Johnny de Mol: ‘Goed idee’

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee staan ervoor open om VI Vandaag te verhuizen naar half acht als de Johnny de Mol-talkshow HLF8 van de buis wordt gehaald. “Heel goed idee.”

Johnny de Mol en VI © SBS 6

Het gaat nog steeds niet goed met HLF8, de talkshow van Johnny de Mol, merkte Angela de Jong gisteren op aan de talkshowtafel van VI Vandaag. “Ik ben heel benieuwd wat er met Johnny gaat gebeuren. Als je puur naar de kijkcijfers kijkt, dan slaat hij geen deuk in een pak boter. Ik sluit het niet uit.”

VI naar 19.30 uur?

Eigenlijk is het niet eens zo’n slecht programma, zegt Angela. “Weet je wat ik het gekke vind? Als ik het zit te kijken ’s avonds, dan vind ik het best aardig. Het is altijd best wel gezellig. (…) Maar als het eenmaal afgelopen is vraag ik me altijd af wat ik heb zitten kijken. Het beklijft niet.”

Volgens Johan is Johnny ‘niet geschikt’ als talkshowhost en volgens René ‘beheerst’ hij het talkshowvak niet. Angela: “Ik heb wel een ideetje voor meneer De Mol, wat hij kan doen op dat half-acht-tijdstip. Hij kan jullie daar neerzetten, toch?”

Goed idee

Daar hebben de mannen wel oren naar. René: “Ook goed. Dan zijn we lekker vroeger thuis.”

Johan: “Angela, wij houden hier van meteen dingen beslissen. Dit vind ik een uitstekend idee. Dan ben ik op tijd weer in het veilige Drenthe.”

Wilfred: “Ik ben voor.”

René: “Ik ook.”

Johan: “Aldus beslist! Directeurtje, regel het maar!’

M

En wat gebeurt er eigenlijk met de talkshow van Margriet van der Linden? De kijkcijfers van M zijn zo consequent beroerd dat het niet eens meer nieuws is. “Als ik in mijn glazen bol kijk, dan denk ik dat er aan het begin van het volgende televisieseizoen iets anders op NPO 1 staat”, zegt Angela.

NPO 1 gaat zowel M als Khalid & Sophie van de buis af knikkeren, vermoedt ze. “Of Khalid & Sophie moeten zó’n fantastisch tweede seizoen krijgen, maar dat kan ik me bijna niet voorstellen.”

Slechte kijkcijfers

Angela vindt de kijkcijfers van Margriet lachwekkend. “Je had een enorme nieuwsavond met de gijzeling in Amsterdam, Poetin die de oorlog heeft verklaard en Europa die in alle staten is. Dan heb je een NPO 1-publiek die volgens mij in al die zaken geïnteresseerd is en dan heb je nog geen 600 duizend kijkers om zeven uur ’s avonds op NPO 1.”

Wilfred: “Op het tijdstip waar ooit 1,4 miljoen mensen keken naar De Wereld Draait Door. Oké, dus die strepen we door. M is weg en Khalid & Sophie ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

VI Vandaag staat nu om 21.30 uur. Verhuizen naar 19.30 uur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen