Sven Kockelmann: ‘Kun jij zonder aandacht, Diederik Gommers?’

Tv-coronaster Diederik Gommers zat gisteren nog één keer in de talkshow Op1, ditmaal om zijn opvolger als ic-voorzitter voor te stellen. “Kun jij wel zonder aandacht?”, vroeg Sven Kockelmann.

Diederik Gommers en Sven Kockelmann © Op1

Diederik Gommers was aan het begin van de coronacrisis nog een graag geziene gast in talkshows, maar op een gegeven moment begon hij bij steeds meer mensen ergernis op te wekken. Met name zijn ogenschijnlijke drang om continu op televisie te verschijnen leverde hem kritiek op.

Dertig keer Diederik

De talkshow Op1 liet gisteren een compilatie zien van alle keren dat Diederik aan de talkshowtafel van dat programma verscheen. Gisteren was het exact zijn dertigste optreden bij Op1. “Dit is nummer dertig. Na vanavond is het wel een beetje klaar, hè, of niet? Kan Diederik Gommers zonder aandacht, in alle eerlijkheid?”, vroeg Sven Kockelmann.

Daarop zei Diederik: “Ja natuurlijk. Dit heb ik gedaan om het vak uit te leggen, inzicht te geven over het virus en over de medische wetenschap. Dat is ongelooflijk mooi om te doen, maar je moet wel een boodschap hebben. Ik hoef niet op tv als ik geen boodschap heb.”

Opvolger niet op tv

Zijn opvolger Iwan van der Horst wil helemaal niet zo vaak op tv verschijnen als Diederik. Iwan: “Ja, na twee jaar hoop je dat er toch op een andere manier mee omgegaan wordt en dat we daar vanuit de IC minder over hoeft te vertellen.”

“Ik denk dat Diederik dat echt ontzettend goed heeft gedaan en dat het nu ook wel tijd wordt om over meer de middellange termijn te praten. Dat is misschien minder nieuws, maar net zoveel bijdragend aan dat het beter gaat.”

Fragment

Diederik in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen