‘Sven Kockelmann, doe dit nog één keer en ik sla je voor je bek!’

Sven Kockelmann wekt niet alleen af en toe ergernis op bij zijn interviewgasten, maar ook bij zijn goede vrienden. Zo heeft programmamaker Fons de Poel zelfs gedreigd om hem ‘op zijn bek te slaan’.

Fons de Poel en Sven Kockelmann © NPO, RTL

Fons de Poel mag zichzelf de ontdekker van Sven Kockelmann nomen; hij haalde hem begin jaren negentig binnen bij Brandpunt. “Sven was toen 23”, vertelt de tv-maker in Veronica Superguide. Hij was meteen onder de indruk van zijn talent. “Ik voelde: dit is een potentiële tovenaarsleerling.”

Bijzondere vent

Nog altijd onderhoudt hij een goede band met Sven, al zien de twee heren elkaar niet veel. “Ik heb af en toe nog contact met Sven. Dat is leuk. Ik vind hem een bijzondere vent.”

Laatst heeft Fons nog een interview gehouden met Sven. “Ik ben een boek aan het schrijven over ongemak. Daar heb ik Sven onlangs ook over genterviewd. Sven is een goede interviewer, hij gebruikt ongemak vaak om dingen voor elkaar te krijgen.”

‘Sla je voor je bek!’

Dat Sven nooit tijd voor hem maakt, vindt Fons wel jammer. “Sven nodigt me al vijftien jaar bij hem thuis uit. ‘Zullen we binnenkort wat gaan eten? Dan ga ik voor je koken.’ Maar daar is het nog nooit van gekomen, want als puntje bij paaltje komt, heeft-ie het toch veel te druk.”

Fons heeft Sven daarom bedreigd. “De laatste keer dat hij het vroeg, een paar jaar geleden, zei ik: ‘Als je dit nog één keer vraagt, sla ik je voor je bek.’ Het is altijd hetzelfde: Sven kan uitnodigen wat hij wil, want hij heeft toch geen tijd. Jammer, want Sven kan goed koken. Naar het schijnt…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL 4 een poging moet wagen om Sven Kockelmann in huis te halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen