Roy Donders wil carnaval niet laten verpesten door oorlog in Oekraïne

Roy Donders begrijpt dat mensen gemengde gevoelens hebben bij de huidige carnavalsviering in het zuiden van het land, maar hij wil het feestje niet laten verpesten door de oorlog in Oekraïne.

Roy Donders © SBS 6

De agressie van de Russische president Vladimir Poetin leidt momenteel tot een afschuwelijke oorlog in Oekraïne. De beelden daarvan zorgen ook bij veel Nederlanders voor hevige emoties. Voor sommigen voelt het daarom wat dubbel om momenteel carnaval te vieren. Roy Donders heeft echter geen zin om het feestje te laten bederven.

Roy wil doorfeesten

Als het aan Roy ligt gaan we gewoon lekker los met carnaval. “Ja weet je, ik zit ook al twee dagen voor de buis en ja, het doet me gewoon heel veel pijn wat er allemaal gebeurt. Het voelt heel dubbel. Maar ik vind dat wij als ons land, we hebben heel lang binnen gezeten, dus ja…”, zegt hij in Shownieuws.

Roy wijst op de coronamaatregelen. “Het kan ook zomaar weer allemaal op slot gaan of, erger nog, wat daar aan de hand is kan hier ook gebeuren. Het kan overal gebeuren. Ik denk dat we onze vrijheid moeten nemen nu en gewoon plezier moeten maken nu het kan.”

Begrip voor Roy

Shownieuws-deskundige Ronald Molendijk heeft begrip voor Roy. “Ik ben het zelden eens met Roy Donders, maar dat hij zegt ‘vrijheid nemen nu het kan’ is volgens mij gewoon de spijker op de kop. Het is allemaal heel erg wat er gebeurt, maar er gebeuren aan de lopende band in de wereld heel veel erge dingen in de wereld.”

Hij vervolgt: “Of het nou een oorlog is die wat dichterbij is of er een hongersnood is in Afrika; het is een shitplaneet wat dat betreft. Juist de entertainmentindustrie, zeker carnaval, is ervoor dat je met z’n allen even naar de klote kan gaan en denken: morgen weer. “

John de Bever

Ook John de Bever wil dat carnaval doorgaat. “De mensen hebben twee jaar thuis gezeten en hebben niets kunnen doen, dus carnaval. Het is niet anders.”

“Het is wel een beetje dubbel nou met Rusland, maar het is zoals het is, toch? De oorlog in Syrië is geweest en toen hebben we ook gewoon carnaval gevierd. Het is wel dubbel, maar ja, wij kunnen er niets aan doen dat Poetin een beetje maf is op dit moment, toch?”

Overschaduwd

Weekend-baas Bart Ettekoven aan de desk tegen Ronald: “Heb je niet het gevoel dat het een beetje overschaduwd wordt door die oorlog? Ik heb helemaal niet het gevoel van: o, yes, we mogen weer!”

Ronald: “Exact dat.”

Patty Brard: “We hebben allemaal een beetje een dubbel gevoel. Ik ben vandaag bij het carnaval geweest en ik ging er eigenlijk wel met een dubbel gevoel in mijn maag naartoe, van: past dit wel? Maar het was ook wel weer heel erg lekker om gewoon even twee uur net te doen alsof er niks aan de hand is.”

Natacha Harlequin: “Ik moet je echt zeggen: ik zit hier en ik heb echt gewoon een knoop in mijn maag, omdat ik echt denk dat we (…) misschien in sommige steden hadden moeten zeggen: we slaan het een keertje over.”

Patty: “We hebben het net twee jaar overgeslagen, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gepast om nu carnaval te vieren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen