Rob Goossens ziet grote familieruzie ontstaan door oorlog in Oekraïne

Rob Goossens ziet in zijn schoonfamilie een enorme ruzie ontstaan door de oorlog in Oekraïne. Er is veel ergernis over familieleden die zich niet expliciet uitspreken tegen Poetin, vertelt hij.

Rob Goossens © RTL Boulevard

De Russische president Vladimir Poetin is een bloeddorstige oorlog begonnen in Oekraïne. Hij werkt daarvoor onder meer samen met de dictator van Wit-Rusland, het land waar Rob Goossens’ vriendin Veranika vandaan komt. “Het is een gekke situatie”, vertelt de mediadeskundige aan de desk van RTL Boulevard.

Peterselie

Hoe denkt de familie van zijn vriendin Veranika over dit thema? “Op dit moment is iedereen veilig en daar doe je het maar mee, maar tegelijkertijd ontstaan er hier wel ruzies over in families”, legt hij uit.

Hij vervolgt: “De opa en oma van mijn vriendin vinden het bijvoorbeeld afschuwelijk wat hier gebeurt, maar die willen het liefst met peterselie in hun oor in een hoekje gaan zitten wachten tot het allemaal voorbij is, terwijl bijvoorbeeld Veranika’s broertje ook van oma en opa wil horen dat ze dit volledig afkeuren.”

Woest

Veranika’s broertje vindt het bespottelijk. “Hij is echt gewoon woest en wil niet meer met oma en opa praten. Moeder probeert dat te sussen. In het licht van de bombardementen klinkt het allemaal heel stom, dat snap ik ook wel, maar het zijn wel de gevolgen die tot dit niveau verder gaan.”

Collega Vivienne van den Assem: “Het klinkt helemaal niet stom. Het komt ontzettend dichtbij en het roept allerlei emoties op bij iedereen. Dat vind ik eigenlijk helemaal niet heel raar. Het lijkt me ook heftig om steeds geconfronteerd te worden met de beelden daar, ook al ben je hier, ook voor Veranika.”

Machteloos

Rob daarop: “Dat merk ik ook bij mijn vriendin, dat het natuurlijk fijn is om hier te zitten, omdat je zeker weet dat je veilig bent, maar tegelijkertijd dat je je ook volstrekt machteloos voelt omdat je daar iets wil bijdragen. Vrienden van ons uit Oekraïne hebben gisteren sterk overwogen om naar Europa te komen.”

“Hij werkt ook in Europa, dus ze hadden wel weg gekund, maar ze hadden gisteren net besloten om daar te blijven om daar te gaan vechten. Daarna kwam het bericht dat hij als man van tussen de 18 en 55 helemaal het land niet meer uit komt”, zegt hij. Dan: “Godverdomme, hoe kan dit op ons continent gebeuren?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen